Berani vyměnili s Mladou Boleslaví dva hráče. Odchází Hanousek a Flynn, vrací se Claireaux

Hokejisty Zlína posílili Valentin Claireaux (vlevo) a Petr Šidlík. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Obměna kádru Beranů nekončí. Poslední tým hokejové extraligy se pár dní před koncem přestupního termínu dohodl s Mladou Boleslaví na výměně dvou hráčů. Do Zlína se vrací útočník Valentin Claireaux, francouzského forvarda do Baťova města doprovází obránce Petr Šidlík, opačným směrem míří Oscar Flynn a obránce Tomáš Hanousek.

O Valentina jsme dlouhodobě stáli v předchozích měsících. Ve Zlíně se mu hodně dařilo a odváděl zde skvělé služby. Je to pracovitý, kvalitní hokejista, který nám hodně pomůže. Jsme rádi, že se podařilo uskutečnit jeho příchod v rámci současného trejdu. Lotyš Mamčics pravděpodobně pojede na olympiádu a bude nám scházet, proto jsme hledali náhradu v podobě obránce leváka. Boleslav nám nabídla Petra Šidlíka a věříme, že nám rovněž pomůže. Jedná se o kvalitního beka,“ uvedl hlavní trenér PSG Berani Zlín Luboš Jenáček.

Ten už nepočítá se službami útočníka Flynna a obránce Hanouska. Prvně jmenovaný se vrací do svého mateřského klubu, odkud přišel do Zlína v rámci trejdu začátkem loňského října. Ve Zlíně odehrál 27 zápasů a připsal si 7 kanadských bodů za 3 branky a 4 nahrávky.

Hanousek přišel do Zlína z Karlových Varů a za Berany nastoupil ke 12 zápasům s bilancí jedné nahrávky. Vedení zlínského klubu přeje oběma hráčům hodně úspěchů v další hokejové kariéře.

Poslední tým extraligy se na poslední chvíli snaží nakopnout mužstvo k lepším výkonům a výsledkům. Moravané jsou ve složité situaci, jejich šance na udržení v nejvyšší soutěži se každou porážkou rapidně snižuje.

Berani věří, že se díky čtvrtečním trejdům vyhnou přímému sestupu do první ligy a odpoutají se z poslední příčky na čtrnácté místo, které zaručí baráž o setrvání v nejvyšší soutěži.

Do konce sezony zbývá odehrát ještě 18 zápasů, ve kterých bude ve hře jednapadesát bodů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x