Berani zahájí novou extraligovou sezonu doma proti Litvínovu

Hokejisté Zlína začnou novou sezonu doma proti Litvínovu. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Zlínští hokejisté vstoupí do nové extraligové sezony v pátek 10. září, kdy na Zimním stadionu Luďka Čajky v prvním kole přivítají Litvínov, se kterým minulý ročník paradoxně končili. V neděli pak čeká Berany třaskavé derby v Brně s Kometou.

Trenéři Robert Svoboda s Martinem Hamrlíkem počítají i s novými posilami. Zlínský dres v nadcházejícím soutěžním ročníku obléknou také Ondřej Němec, Peter Trška, Tomáš Mikúš a Darek Hejcman.

Nejvyšší domácí soutěž bude hrát netradičně patnáct týmů, jeden proto bude mít vždy volno. Na úvod to bude pražská Sparta.

Základní část bude mít šedesát kol, dosud jich měla 52. Podle rozpisu, který zveřejnil Český svaz ledního hokeje na svém webu, první část sezony skončí v úterý 8. března. O tři dny později odstartuje předkolo play off, které budou hrát stejně jako letos týmy umístěné na pátém až dvanáctém místě tabulky.

Čtyři nejlepší celky základní části postoupí přímo do čtvrtfinále, které začne v sobotu 19. března. První zápasy semifinále jsou na programu 3. dubna, finále odstartuje v pondělí 18. dubna.

Součástí extraligy bude opět i baráž, kterou bude hrát 14. tým soutěže s vítězem první ligy. Série na čtyři výhry začne v neděli 17. dubna. Nejhorší mužstvo základní části sestoupí přímo do první ligy.

Program hokejové extraligy:

Pátek 10. září – 1. kolo: Liberec – Hradec Králové, Kladno – Vítkovice, Třinec – České Budějovice, Zlín – Litvínov, Karlovy Vary – Brno, Pardubice – Plzeň, Olomouc – Mladá Boleslav.

Neděle 12. září – 2. kolo: Sparta – Olomouc, Brno – Zlín, České Budějovice – Kladno, Vítkovice – Karlovy Vary, Litvínov – Liberec, Mladá Boleslav – Pardubice, Plzeň – Třinec.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x