Berani zahájí přípravu v pondělí 26. dubna. V létě je čekají moravští rivalové.

Hokejisté PSG Berani Zlín startují přípravu na další extraligový ročník v pondělí 26. dubna. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Dovolená po neúspěšné loňské sezoně pomalu končí, zlínští hokejisté se za pár dnů zase budou hlásit na Zimním stadionu Luďka Čajky. V pondělí 26. dubna totiž odstartují suchou kondiční přípravu na další extraligový ročník. Berani, které letos čeká už čtyřiapadesátá sezona v nejvyšší soutěži, se budou před zkrácenou letní dovolenou připravovat až do prvního červencového týdne.

„Letos bude suchá příprava o trochu delší než obvykle a potrvá až do devátého července. Tím pádem bude kratší letní dovolená, letos potrvá jen dva týdny. Chceme, aby návaznost mezi suchou přípravou a ledem byla kratší. Kondiční přípravu částečně obměníme a přidáme i nové prvky. Trénink proběhne opět ve zlínských podmínkách. Máme zde vše, co potřebujeme ke kvalitní kondiční přípravě,“ uvedl na klubovém webu hlavní trenér Beranů Robert Svoboda.

Neoblíbený kondiční blok potrvá přesně jedenáct týdnů. Na led Kašík a spol. poprvé vjedou v pondělí 26. července. Nový ročník extraligy premiérově s patnácti účastníky v olympijské sezoně začíná již 10. září. „Věřme, že příští sezona už nebude výrazně ovlivněna koronavirem, odehraje se v klasickém režimu a hlavně s fanoušky na tribunách,“ prohlásil třiapadesátiletý kouč.

Zlínské hokejisty v přípravě čekají především s extraligovými soupeři z Moravy.
„Čeká nás Kometa, Vítkovice nebo Olomouc. Uvidíme, zda proběhne tradiční pohárové klání Zubr Cup v Přerově,“ dodal Svoboda.

--> --> --> --> -->