Berani zahájili letní přípravu. Potrvá osm týdnů, v plánu je i soustředění na Smraďavce

Hokejisté Zlína si na Mladcové zahráli fotbal. Foto: Vojtěch Gargulák, Berani Zlín
ZLÍN - Po měsíční pauze se hokejisté Zlína znovu sešli v kabině Trinity Bank Arény Luďka Čajky, aby zahájili letní přípravu před nadcházející sezónou v první lize. Trenérům Pardavému s Kapušem se hlásilo kompletní mužstvo včetně nových posil, výjimkou jsou hráči ze zahraničí, kteří se připravují individuálně a k týmu se připojí později.

Do prvního dne letní přípravy Berani vkročili zlehka, po dopoledním protažení v posilovně odjeli na Mladcovou, kde si na tamním hřišti střihli fotbálek a krátké vyklusání.

Pokračovat budeme prvním velkým blokem, který vyvrcholí soustředěním v okolí Smraďavky u Buchlovic. Po něm si dáme ještě další dva, tři týdny. Celkem je tak před námi osm týdnů přípravy, až do prvního červencového víkendu,“ nastínil harmonogram nadcházejícího období kondiční trenér Tomáš Smolík.

Příprava bude podobná jako minulý rok. „Na CCM Aréně budeme klasicky využívat posilovnu, ale i plochu jako takovou. No a pak taky další hřiště a sportoviště tady v okolí, abychom nebyli pořád jen zavření a chodili taky ven,“ říká Smolík.

Ještě než se ale hráči vrhnou do intenzivní fáze tréninku, čekají je speciální kondiční testy na Fakultě tělesné kultury Univerzity Palackého v Olomouci, které podstoupí v úterý a ve středu.

Chceme teď po pauze vidět, v jakém stavu hráče máme. Testy slouží k tomu, abychom měli během přípravy určité porovnání a případně abychom mohli její program nějakým způsobem upravit. Skládat se budou z vertikálního výskoku a VO2 Max testu, který se provádí na speciálním stacionárním kole,“ popisuje kondiční trenér Beranů.

Součástí přípravy bude stejně jako loni také vícedenní soustředění, které tentokrát mužstvo absolvuje v rekreační oblasti Smraďavka u Buchlovic.

Opět využijeme horskou cyklistiku, protože prostředí je tam na to perfektní. V tom to tedy bude podobné jako vloni, celkově ale program lehce změníme,“ dodal Smolík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x