Berani zahájili přípravu s posilami i veterány Žižkou a Němcem

Zlínští hokejisté se po dvou týdnech dovolené sešli na ledě. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Dvoutýdenní dovolená skončila, zlínští hokejisté jsou zpátky v tréninku. Berani se po krátkém volnu sešli na ledě, aby společně zahájili finální část přípravy na novou extraligovou sezonu. Trenér Robert Svoboda měl k dispozici kompletní tým, úvodní jednotku absolvovaly všechny letní posily včetně mistra světa z roku 2010 Ondřeje Němce.

Na ploše Zimního stadionu Luďka Čajky se prohánělo celkem jednatřicet hokejistů, kteří byli rozdělení do dvou skupin na obránce a útočníky. V té první byl kromě Němce i Peter Trška, v druhé skupině makali i útočníci Tomáš Mikúš z Karlových Varů a Darek Hejcman z Přerova.

Vedení klubu už žádné další posily neshání. „Věřím, že týmová chemie bude během celé sezony fungovat. Kdyby ale přišel útočník s potenciálem třiceti kanadských bodů za sezonu, tak bychom ho brali,“ uvedl trenér Svoboda.

Šéfa zlínské střídačky těší i aktuální zdravotní stav hráčů. „Všichni jsou zdraví, což je značné pozitivum. Vyšli jsme hráčům během suché přípravy vstříc, někteří měli zdravotní omezení a připravovali se individuálně. Vše směřovalo k tomu, aby při nástupu na led byli všichni v pořádku, což se také stalo,“ uvedl čtyřiapadesátiletý Svoboda. 

Berani odehrají před startem extraligy celkem sedm přípravných zápasů. Nový ročník nejvyšší soutěže zahájí 10. září domácím duelem s Litvínovem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x