Berani zapisují první výhru, Valaši po dvaceti měsících zdolali v domácí premiéře Porubu

Hokejisté Zlína doma přehráli Chomutov 5:2. Foto: Vojtěch Gargulák, Berani Zlín
ZLÍN, VSETÍN – Odčinili úvodní nezdar ze Sokolova a slaví první výhru v nové sezoně Maxa ligy. Hokejisté Zlína ve 3. kole přehráli na vlastním ledě chomutovské Piráty jednoznačně 5:2. Dvěma góly a asistencí se blýskl útočník Jaromír Kverka, tři body zaznamenal i jeho parťáci z útoku Jakub Šlahař (1+2) a Lukáš Válek (0+3).

„V dnešním zápase byli nejpohyblivější, nejkreativnější. Ostatní hráči však také přispěli svým dílem. Především se opíráme o tým, čtyři lajny. Každý má svoji úlohu. Je to rovnoměrně rozdělené. Nikoho bych takto nechtěl vyzdvihovat,“ uvedl po sobotním utkání kouč Beranů Ján Pardavý.

Svěřence po výhře ale chválil. „Za výhru jsme vděční, kluci odvedli dobrou práci. Danem Hufem počínaje a posledním hráčem v poli konče,“ prohlásil Pardavý.

Jeho tým to proti nováčkovi soutěže ale neměl vůbec jednoduché. „Měli jsme velmi dobrý vstup do zápasu, dobře jsme bruslili. Drželi jsme se na puku v útočném pásmu, tlačili jsme se do střelby. Přibrzdilo nás to čtyřminutové oslabení. Přesilovky a standardní situace v útočném pásmu jsou nejsilnější zbraní Chomutova, což jsme klukům zdůrazňovali. Byl to velmi těžký zápas, hodně bruslivý. Hráli jsme více oslabení, což nás brzdilo v tom rozletu, ale myslím si, že góly na 3:1 a 4:1 nás uklidnily. Za stavu 5:1 jsme hráče upozorňovali aby hráli naplno, nicméně dostali jsme ještě jeden gól,“ hodnotí duel slovenský kouč.

Valaši v domácí premiéře změřili síly s Porubou. První třetina byla v režii hostujícího celku, který si vytvořil dvoubrankový náskok. Manko dokázali vsetínští hokejisté smazat ve druhém dějství zásluhou Víta Jonáka a Matěje Stříteského. V závěrečné dvacetiminutovce Luboš Rob dokonal valašský obrat a Vsetín se raduje z tříbodové výhry.

Hokejová Maxa liga, 3. kolo:

Zlín – Chomutov 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

Branky: 19. a 51. Kverka, 31. Gago, 35. Šlahař, 51. Sadovikov – 30. F. Lukeš, 56. Fronk. Rozhodčí: Skopal, Maršálek – Otáhal, Kráľ. Vyloučení: 6:4. Využití: 2:0. Diváci: 2869.

Vsetín – Poruba 3:2 (0:2, 2:0, 1:0)

Branky: 33. Jonák, 36. Stříteský, 55. Rob – 4. P. Mrázek, 7. Razgals. Rozhodčí: Šudoma, Grygera – Mikšík, Bezděk. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 2480.