Berani zdolali Kolín a na Letních hokejových hrách v Pardubicích si zahrají ve finále

Hokejisté Zlína se chystají na další sezonu v Chance lize. Foto: Berani Zlín
ZLÍN – Berani si na Letních hokejových hrách v Pardubicích zahrají finále. Rozhodl o tom středeční zápas proti Kolínu, který Moravané zdolali 4:1. Ve čtvrtek čeká Říhův výběr od osmnácti hodin duel proti béčku extraligových Pardubic.

Zápas s kolínskými Kozly se vydařil především kapitánu Bedřichu Köhlerovi, jenž dal dvě branky, velmi dobrý výkon opět předvedl brankář Michal Kořének. S týmem už naopak není Márk Schlekmann, jenž neuspěl na zkoušce.

Berani začali aktivně a hned v prvním střídání se usadili před kolínskou brankou, kterou hájil bývalý reprezentant Patrik Bartošák. Do několika slušných pozic se dostal ex-kolínský Čáp, v zakončení ale neuspěl.

Zato Kozli udeřili hned ze své první šance, když za Kořénka propadl pokus Vrhela. Vyrovnání zařídil v početní výhodě kapitán Köhler. Zkušený útočník pak mohl výsledek otočit, ale trestné střílení neproměnil.

To však Zlínu vůbec nevadilo. V závěrečné části totiž Berani přidali další branky a zápas definitivně rozhodli. Nejprve dlouhou přesilovku pět na tři využil dorážkou do prázdné brány Jan Süss, ve 48. minutě zvýšil Köhler na 3:1. V závěru byl zlínský kapitán blízko i hattricku, ke střele do prázdné branky se ale nakonec nedostal. To se povedlo až Nicolasi Werbikovi, jenž výhru pojistil.

Berani tedy po výhře nad Kolínem postupují do finále Letních hokejových her, ve kterém vyzvou pardubické béčko. To stejným poměrem zdolalo polské Jastrzebie. Finále se hraje opět v Enteria aréně v Pardubicích od osmnácti hodin

Letní hokejové hry v Pardubicích

SC Marimex Kolín – Berani Zlín 1:4 (1:0, 0:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 2. Vrhel – 31. Köhler (Lang, Čáp), 43. Süss (Köhler), 48. Köhler, 59. Werbik. Rozhodčí: Barek, Úlehla – Bohuněk, Landsmann. Využití přesilovek: 0:2. V oslabení:0:0 . Průběh utkání: 1:0, 1:4.

Kolín: Bartošák (31. Tichý)– Pinkas, Kolmann, Hampl, Němec, Sýkora, Naar, Klinecký – Dlouhý, Skořepa, Král, Chalupa, Vrhel, Ouřada, Síla, Koukal(C), Pajer, Šedivý, Morong, Gajda

Zlín: Kořének (Huf) – Čáp, Mikel, Reidl, Suhrada, Zbořil, Novotný, Hrbas, Husa, Pospíšil, Kindl, Süss, Lang, Vlach, Sodovikov, Novák, Werbik, Sedláček, Huhtela, Köhler, Gago, Sedlák

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x