Berani zdolali Litvínov a snížili náskok na předposlední Kladno

Hokejisté Zlína (modré dresy) doma porazili Litvínov 4:1. Foto: Libor Kožík, PSG Berani Zlín
ZLÍN - Hokejisté Zlína dál stahují manko na předposlední Kladno. Berani ve 31. kole extraligy porazili Litvínov 4:1 a přiblížili se Jágrovu týmu na rozdíl šesti bodů. Dvěma góly se na výhře domácích podílel lotyšský útočník Patriks Zabusovs. Další branky vítězů zaznamenali Gazda a Michasjonok.

„V první třetině jsme dali dva góly, což nám hodně pomohlo. Ve druhé třetině nás výrazně podržel brankář Kašík. Litvínov nás doslova roztočil, dokázal včas prostřídat, zatímco my jsme nedokázali z té dlouhé strany vystřídat. Gól visel na vlásku a soupeř z velkého tlaku dal pouze jeden gól. Ve třetí třetině jsme hráli hodně z obrany, vyndávali jsme puky z pásma, aby se Litvínov nedostal do tlaku, neboť má velmi schopné ofenzivní hráče. Když jsme dali třetí gól, bylo to rozhodující,“ zhodnotil povedený páteční duel domácí trenér Luboš Jenáček.

Berani poprvé udeřili ve 13. minutě, kdy se prosadil Zabusovs. Lotyšský útočník se z podobného místa trefil v první třetině ještě jednou a bylo to 2:0.

A lotyšské představení pokračovalo i po pauze, jen v jiném dresu. Ve 26. minutě střelou z mezikruží snížil obránce Balinskis.

Zlíňané byli ve vyrovnaném zápase efektivnější, odpor Severočechů zlomili v závěrečné desetiminutovce. Na 3:1 upravil obránce Gazda, triumf Beranů završil Michasjonok, jenž si při power play soupeře připsal první gól v extralize.

„Měli jsme špatnou první třetinu, prohráli jsme ji 0:2. Poté jsme se ve druhé třetině zlepšili, ale bohužel se nám podařilo dát pouze jeden gól. Dostali jsme se do velkého tlaku, ale domácí to ustáli. Ve třetí části jsme po hrubé chybě inkasovali potřetí a pak si to Zlín již pohlídal až do závěru,“ uvedl hostují kouč Vladimír Růžička.

Hokejisty Zlína v neděli 12. prosince čeká derby na ledě brněnské Komety.

Hokejová extraliga, 31. kolo –


PSG Berani Zlín – HC Verva Litvínov 4:1 (2:0, 0:1, 2:0)


Branky a nahrávka: 13. Zabusovs, 19. Zabusovs (Michasjonok), 50. Gazda (Okál), 59. Michasjonok (Mallet) – 26. Balinskis (M. Sukeľ, F. Lukeš). Rozhodčí: Micka, Stano – Ondráček, Špůr. Vyloučení: 0:2. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Zlín: Kašík – Gazda, Mamčics, O. Němec, Suhrada, Ferenc, Žižka, M. Novotný – Okál, Honejsek, Mallet – Köhler, P. Sedláček, Kubiš – Michasjonok, Hejcman, Zabusovs – Fryšara, R. Veselý, Vopelka. Trenér: Jenáček.

Litvínov: Godla – Irving, Hrbas, D. Zeman, Balinskis, Stříteský, Demel, Baláž – Jarůšek, Estephan, P. Straka – P. Svoboda, V. Hübl, Chalupa – F. Lukeš, M. Súkeľ, Kudrna – Jurčík, Gerhát, Zygmunt. Trenér: V. Růžička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x