Berani získali Kratochvíla z Komety, do Brna míří Ondráček

Hokejisty Zlína opouští Jiří Ondráček, z Brna přichází Petr Kratochvíl. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Zlínští Berani si vyměnili hráče s Kometou Brno. V Baťově města končí zkušený útočník Jiří Ondráček, který se před sezonou vrátil z Motoru České Budějovice, ale zbytek sezony stráví v Brně. Opačným směrem přichází Petr Kratochvíl.

„O Petra Kratochvíla jsme měli velký zájem, minulý rok si velmi dobře rozuměl s Denisem Kindlem (získali v součtu 90 kanadských bodů). Věřím, že ve zbytku sezony zvýší produktivitu našeho útoku, což vnímáme jako největší problém aktuálního týmu. O Jirku jako defenzivního útočníka měly zájem i jiné extraligové týmy, ale dohoda s Kometou byla prioritní,“ uvedl generální manažer Beranů Robert Hamrla.

Kratochvíl je odchovancem brněnské Komety, kde nakoukl v sezoně 2016/17 poprvé do extraligy. Od té doby v odehrál v nejvyšší soutěži 57 utkání. Více prostoru dostával na hostování v Chance lize, hrál za Přerov, Třebíč a Šumperk a v 244 utkáních získal 109 bodů.

Opačným směrem se vydává Jiří Ondráček, jenž patří mezi hráče, kteří toho ve zlínském dresu odehráli nejvíce v historii. V rámci extraligy byl Beranům věrný do minulé sezony, úspěšně hrál za Motor České Budějovice. „Jirka projevil zájem si extraligu ještě zahrát a nám tato výměna dává smysl,“ říká Hamrla.

Sportovní oddělení klubu aktuálně pracuje na dalším posílení kádru. „Do konce přestupového období zbývá čtrnáct dní s tím, že situace se mění neustále. Nemíním ale dělat ukvapené kroky, hráči nám musí seděl herně i charakterově,“ ví dobře Hamrla.

Klub posílí i na střídačce, kdy realizační tým rozšíří Zdeněk Sedlák st. Ten je aktuálně šéftrenér mládeže a nově se stane i dalším asistentem hlavního trenéra. „Od Zdeňka, jako bývalého reprezentačního útočníka, si slibuji, že se s útočníky zaměří na zvýšení střelecké produktivity a práci na vhazování,“ dodal generální manažer klubu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x