Berani zvládli derby s Kometou, na Kladno však dál ztrácejí třináct bodů

Hokejisté Zlína zdolali v derby brněnskou Kometu 5:2. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Ani trefa brněnského obránce Kučeříka v úvodu druhé třetiny je nesrazila. Hokejisté Zlína ještě v prostřední části výsledek otočili, Kometu v derby zdolali 5:2 a a podruhé v sezoně slaví dvě výhry v řadě. Gólem a dvěma asistencemi se v nedělním duelu blýskl domácí útočník Pavel Kubiš. Berani jsou však i nadále poslední s odstupem třináct bodů na Kladno, které zvítězilo v Litvínově.

Zlíňané potvrdili, že to na Kometu letos umějí. S tradičním moravským rivalem bodovali i ve čtvrtém letošním zápase, před vlastním publikem Brňany znovu zlomili.

Berany nerozhodili ani vlastní fanoušci, kteří před utkáním uspořádali protestní pochod městem a do první minuty duelu transparenty upozorňovali vedení klubu, že se jim současný stav nelíbí.

Situaci příliš nezklidnilo ani jednoduché nahození Kučeříka, mladý obránce Komety zaskočil gólmana Kašíka nepříliš prudkou střelou od modré čáry.

Zlín se vrátil do tempa v polovině zápasu. Mallet ale jasnou šanci zazdil a Köhler mířil do tyče.

Vyrovnání přinesla až chyba hostujícího Kollára, kterou po Kubišově přihrávce zpoza branky potrestal Zabusovs. Obrat završil dorážející Köhler.

Kometě vyšel i nástup do závěrečné části, kdy srovnal Krištof. Zlínští hokejisté se ale rychle otřepali a vedení si vzali zpět. Na 3:2 upravil Claireaux.


Závěr už patřil borcům v modrých dresech. Čtvrtý úder zaznamenal Michasjonok, první domácí výhru od 10. prosince pečetil trefou do prázdné branky Kubiš.

S výsledkem zápasu mohl být domácí kouč velmi spokojený. Kluci předvedli v derby takový výkon, který chceme vidět v každém utkání. Vývoj duelu nebyl ze začátku v náš prospěch, naštěstí brankář Kašík předvedl výborné zákroky. Kometa nám v první třetině třikrát ujela do přečíslení dva na jednoho, naštěstí je gólman chytl. Poté jsme dali dva góly po důrazu kolem brány. Vstřelené branky nám nalily sílu a energii. Zápas jsme poté zvládli v obraně i v útoku do úspěšného konce,“ řekl Luboš Jenáček.

Méně důvodů k radosti měli po zápase v kabině hostí. „Odehráli jsme velmi špatný zápas. I když jsme utkání nerozehráli špatně, odjíždíme bez bodů. Nedá se nic dělat,“ uvedl asistent trenéra HC Kometa Brno Jiří Horáček.

Berani sehrají další zápas v úterý 1. února na ledě Českých Budějovic.

Tipsport extraliga, 47. kolo

PSG Berani Zlín – HC Kometa Brno 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 36. Zabusovs (Kubiš), 39. Köhler (P. Sedláček, Ferenc), 43. Claireaux (Mallet, O. Němec), 53. Michasjonok (Kubiš), 59. Kubiš (R. Veselý, Zabusovs) – 22. Kučeřík (Holland, Krištof), 41. Krištof (Horký). Rozhodčí: Šír, Hradil – Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).

Zlín: Kašík – Gazda, M. Novotný, Suhrada, O. Němec, Ferenc, Mamčics – Mallet, Claireaux, Honejsek – Michasjonok, Hejcman, Makarenko – Zabusovs, R. Veselý, Kubiš – Köhler, P. Sedláček, Okál. Trenér: Jenáček.

Brno: Čiliak – Roth, Ďaloga, Holland, Kučeřík, Bartejs, Gulaši, Tansey – Mueller, P. Holík, Zaťovič – Horký, Krištof, Kollár – Vincour, A. Zbořil, R. Pavlík – Šik, Rákos, Ostřížek. Trenéři: Zábranský a Kalous.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x