Berani zvládli derby s Přerovem, Vsetín poprvé porazil Litoměřice

Hokejisté Zlína přetlačili v derby Přerov 2:1. Foto: PSG Berani Zlín, Libor Kožík
ZLÍN, VSETÍN – Hokejisté Zlína dál živí naději na elitní šestku. Berani v sobotním derby zdolali Přerov 2:1 a právě na Zubry ztrácejí čtyři kola před koncem základní části čtyři body. Další tři cenné body domácím vystřelili Husa s Kratochvílem, hostům trefa Süsse nestačila.

„Věděli jsme, že nás čeká důležitý těžký zápas. Hráči ho perfektně odpracovali. Měli jsme více ze hry a větší aktivitu. Bohužel, když vedete 1:0, je to mnohdy o jedné chybě. Ta se stala ve třetí třetině a soupeř se díky ní dostal do zápasu. Z brejkových situací a vyložených šancí ve druhé třetině jsme měli odskočit na 2:0. Zápas by pak asi vypadal jinak. Jsem rád, že jsme to rozhodli v závěrečné přesilovce a získali jsme tři body,“ uvedl trenér týmu PSG Berani Zlín Miloš Říha mladší.

Soupeř z porážky nedělal tragédii. „Věděli jsme, že nás čeká zápas s tabulkovým sousedem a bude se hrát o pomyslných šest bodů. Přesto jsme první polovinu utkání nehráli hru, kterou jsme si předsevzali. Soupeř byl v této části zápasu aktivnější a vypracoval si více gólových šancí, díky výbornému výkonu Míši Postavy v celém zápase jsme ale zůstávali ve hře,“ uvedl asistent trenéra Přerova Petr Dočkal.

„Ve třetí třetině jsme začali být aktivnější, jak střelecky, tak herně. Podařilo se nám vyrovnat a dostat se do zápasu. Potom jsme odehráli dvě oslabení tři na pět, o tom si musí každý udělat obrázek sám, pokud se na zápas podívá. Dostali jsme klíčový gól a potom se utkání dohrávalo. Už jsme se nedostali do nějakého tlaku v závěru,“ dodal zklamaně.

Hosté venku prohráli třikrát v řadě a před Zlínem už jsou jen o čtyři body.

Zimním stadionem Na Lapači zněl v sobotu večer pověstný Vysoký Jalovec. Vsetínští hokejisté totiž po dramatické bitvě porazili poprvé v sezoně Litoměřice, připsali si výhru 3:2 a důležité tři body do tabulky. V utkání prohrávali 0:2, přesto bojovným výkonem dokázali duel otočit. Dvěma góly a celkově třemi kanadskými body se blýskl kapitán Vít Jonák, dalšími dvěma body pomohl mužstvu k triumfu Daniels Berzinš.

Chance liga, 48. kolo –

PSG Berani Zlín – HC ZUBR Přerov 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Husa (Sadovikov, Köhler), 52. Kratochvíl (Gago, Zbořil) – 47. Süss (Chroboček, Krisl). Rozhodčí: Bejček, Šudoma – Polák, Zídek. Vyloučení: 3:6 Využití: 1:1. Diváci: 2862. Střely na branku: 34:20.

Zlín: Kořének – Zbořil, Husa, Riedl, Suhrada, Talafa, Novotný, Gazda – Sedlák, Kindl, Kratochvíl – Mrázek, Gago, Lang – Pospíšil, Hejcman, Kubiš – Sedláček, Sadovikov, Köhler.

Přerov: Postava – Kudělka, Černý, Chroboček, Hrdinka, Ševčík, Krisl – Süss, Pechanec, Březina – Okál, Dvořák, Doležal – Jakub Svoboda, Kratochvil, Jan Svoboda – Macuh, Ministr, Goiš.

VHK ROBE Vsetín – HC Stadion Litoměřice 3:2 (1:2, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 19. Jonák (Rob), 48. Bērziņš (Jonák, Rob), 51. Jonák (Bērziņš) – 3. Jícha (Výtisk), 13. Procházka (Kuťák). Rozhodčí: Skopal, Koziol – Hanzlík, Bezděk. Vyloučení: 6:7. Bez využití. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 38:19. Diváci: 2 171.

Vsetín: Vošvrda – Říha, Česánek, Voženílek, Jenáček, Ondračka, Smetana – Rob, Bērziņš, Jonák – Holec, Klhůfek, R. Půček – Jenyš, Lichanec, Hořanský – Číp, Š. Bláha, Berger – Pětník.

Litoměřice: T. Král – Jebavý, Černohorský, Výtisk, Š. Němec, Kroupa, Holý – Procházka, Kuťák, P. Svoboda – Válek, Jícha, Slavíček – Cikhart, Ton, Berka – Pártl.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x