Beranům trejd nevyšel, obránce Šidlík za Zlín hrát nebude, ukončil hráčskou kariéru

Osmadvacetiletý obránce Petr Šidlík překvapivě ukončil hráčskou kariéru. Foto: Jan Pavlíček, BK Mladá Boleslav
ZLÍN – Tak tenhle trejd se vůbec nepovedl. Obránce Petr Šidlík, kterého vedení Beranů vyměnilo za beka Tomáše Hanouska, hrát za Zlín nebude. Rodák z Jihlavy se totiž v osmadvaceti letech rozhodl ukončit hráčskou kariéru. Překvapivou informaci přinesl web posledního týmu extraligy.

Šidlík byl součástí trejdu zlínského klubu s Mladou Boleslaví, kdy společně s ním přišel do Baťova města francouzský útočník Valentin Claireaux, o jehož práva klub usiloval primárně, výměnou za Oscara Flynna a Tomáše Hanouska.

Ačkoliv hráč má platnou hráčskou smlouvu a nic nenasvědčovalo danému kroku, rozhodl se pro ukončení své hráčské kariéry. Podle slov hráče přesun do Zlína v jeho rozhodnutí nehrál žádnou roli, za jeho nečekaným rozhodnutím jsou čistě osobní důvody,“ uvedl sportovní manažer Beranů Martin Kotásek.

Šidlík oblékl v letošní sezoně dres Mladé Boleslavi ve 24 zápasech a vstřelil jeden gól. Do Bruslařského klubu přišel v létě 2020 z Hradce Králové, předtím hrál extraligu v týmech Karlových Varů, Chomutova, Jihlavy a Vítkovic.

V extralize má na svém kontě během osmi odehraných sezon celkem 296 zápasů s bilancí 53 bodů za 10 gólů a 43 asistencí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x