Běžci ve Starém Městě, Zlíně a Kroměříži vyběhali 32 tisíce korun

Ilustrační foto (Foto: Facebook/Paměť národa)
ZLÍNSKÝ KRAJ - I letos se konal Běh pro Paměť národa, jehož cílem je získat finanční prostředky na zaznamenání příběhů pamětníků 20. století. Ve Starém Městě, Zlíně a Kroměříži se hlavním organizátorem běhu stal spolek Mysli Jinak. Ve všech třech městech se podařilo získat přes 32 tisíce korun.

Poprvé se letos Běh pro Paměť národa konal ve Zlíně, kde 13 účastníků vyběhalo 5 100 korun, a také v Kroměříži, kde se zaregistrovalo 20 běžců za 8 100 korun. Ve Starém Městě se běh konal už potřetí, přihlásilo se 49 běžců a přispěli 19 000 korunami. Celkově vybrali částku 32 200 korun.

Děkujeme všem, kteří se i v této nelehké době zapojili a přispěli k účelu Běhu pro Paměť národa. Naše poděkování míří i ke spolupořadatelům všech běhů, kterými jsou celorepublikový organizátor Post Bellum, Gymnázium Uherské Hradiště, Arcibiskupský zámek a zahrady Kroměříž, město Kroměříž, Běhy Zlín a Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín,“ říká Marek Pochylý ze spolku Mysli Jinak.

Vzhledem k aktuální situaci neproběhl hromadný start jako v minulosti. Trasy byly připraveny v období od 20. do 23. května. Opět byly značeny trasy na 10 a 5 kilometrů a symbolický rodinný běh na 1 kilometr. Možná byla i varianta „Kdekoli“.

Letos se po celé republice zúčastnilo Běhu pro Paměť národa na vyznačených trasách a Kdekoli celkem 2 164 běžců, kteří na individuálním startovném darovali Paměti národa 891 800 korun Navíc nás v září čeká ještě běh v Olomouci, kde se ještě určitě desítky běžců přidají. Společně s dary za firemní běh a vyběhanými kilometry ve školní výzvě jsme výrazně překonali 1 milion korun. To je rekord dosavadních běhů. Je to parádní výsledek a jsme za něj moc rádi. Zároveň je to velká výzva do dalších ročníků,“ doplňuje informace Jakub Pánek z pořádající organizace Post Bellum.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x