Bezdomovcům na autobusovém nádraží odzvoní. Policie zde zvýší kontroly

Foto: Jiří Balát
ZLÍN – Primátor města Zlína Jiří Korec se znovu po krátké době sešel se zástupci společnosti Z-Group, která je vlastníkem autobusového nádraží. Na schůzce tentokrát řešili zejména neutěšený stav nádraží, které je často v obležení nepřizpůsobivých občanů.

Schůzka navazovala na dřívější setkání zástupců Zlínského kraje, statutárního města Zlína a společnosti Z-Group. Vedení města i kraje se snaží usilovat o to, aby se pravidelně investovalo do údržby a zvelebování autobusového areálu.

Neutěšený stav autobusového nádraží je všem Zlíňanům známý. Proto komunikujeme se zástupci společnosti Z-Group, abychom alespoň zmírnili jeho současný špatný stav, než dojde k rekonstrukci, která je navázána na stavbu nového dopravního terminálu. Podle mě by si však rekonstrukci již nyní zasloužila výpravní i sousední budova, která by přilákala nové atraktivní nájemníky,“ popsal situaci primátor Jiří Korec.

Primátor na schůzce, na které jej doprovázeli ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček a vedoucí Odboru městské zeleně magistrátu města Zlína Ivo Divoký, řešil se zástupci společnosti Z-Group zejména problém s nepřizpůsobivými občany, kteří se v okolí autobusového nádraží dlouhodobě zdržují, přespávají a žádají kolemjdoucí o peníze, za které si pak kupují alkohol.

Dohodli jsme se, že Městská policie Zlín v součinnosti s Policií České Republiky zvýší kontroly a dohled autobusového nádraží. Dále bude postaveno ve spolupráci se společností Z-Group mobilní oplocení pro ohraničení zadní části výpravní budovy, aby nepřizpůsobiví občané nespali pod přilehlým přístřeškem. Chceme taktéž zamezit posedávání na zídce u vstupu na autobusové nádraží, takže jsme oslovili městské architekty, aby nalezli vhodné řešení. Některé změny proběhnou prakticky ihned. Do konce prázdnin chceme mít vše hotové,“ upřesnil Jiří Korec.

Součástí změn bude také revitalizace městské zeleně v areálu autobusového nádraží, která bude spočívat ve zmlazení keřů tak, aby se zajistila lepší průhlednost lokality. Vzhledem k nedávnému pádu stromu proběhne také audit a tahové zkoušky všech stromů v lokalitě. Dle výsledků budou následně přijata další opatření.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x