Biatlonový areál, který nemá na Moravě obdoby! V Bystřici pod Hostýnem vznikají speciální tratě pro jízdu na kolečkových lyžích

Foto (ilustrační): Biatlonový areál Bedlina
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM – Biatlonový areál v Bystřici pod Hostýnem prochází v současné době výraznou modernizací. Na kopci Bedlina vyrůstají vedle stávajících běžeckých chodníků nové asfaltobetonové cesty, které jsou speciálně navržené pro jízdu na kolečkových lyžích. Díky tomu zde ještě do konce roku vznikne jedinečný areál, který nemá na Moravě obdoby.

Výstavba nových tratí, jejímž investorem je Klub biatlonu Bystřice pod Hostýnem, vyjde na téměř 34 milionů korun. Do financování se zapojilo město Bystřice pod Hostýnem, Český svaz biatlonu a Zlínský kraj.

Nové biatlonové tratě v Bystřici přinesou ty nejmodernější tréninkové možnosti mládeži věnující se biatlonu či běžeckému lyžování. Kromě toho věříme, že nové atraktivní sportoviště přiláká zájemce o pohyb i z řad široké veřejnosti,“ řekl hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.

Nový 1,5 kilometru dlouhý okruh bude napojen na stávající biatlonovou střelnici. Současné běžecké cesty na Bedlině zůstanou zachovány, asfaltové trasy pro kolečkové lyže tak rozšíří stávající charakter okruhů o nové využití. Sloužit budou nejen pro pohyb na kolečkových lyžích, bruslích, koloběžkách, ale také pro běžné rekreační a kondiční běžce. Víceúčelovost areálu podtrhne také mlatový běžecký chodník, který povede podél celé trasy nových tratí.

Tento areál budou využívat k tréninku mimo jiné i členové krajské biatlonové akademie, kterou jsme s oddíly nedávno založili,“ připomněl krajský radní Jiří Jaroš.

Součástí stavebních prací bude i vybudování opěrných gabionových zdí, příjezdové komunikace, zpevnění lesních cest a instalace LED osvětlení, které umožní využívat areál i ve večerních hodinách. V rozvrhu jeho využití se počítá i se sportováním veřejnosti.

--> --> --> --> -->