Bílá sobota, černý beran: velikonoční výhledy rozhodně černé nejsou

foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Velikonoce se rozjíždějí v plné síle. Po dvou covidových letech by letos měly být v plné parádě. Symbolem mohou být bílí beránci na stolech, stejně jako živý černý extrakousek z Provodova. Ani on to letos rozhodně nevidí černě.

„My máme připraven už 73. ročník velké výstavy vín, jsme v tomto směru rekordmany široko daleko, škoda, že se vinaři nemohli dvakrát sejít, slavili bychom rovné tři čtvrtě století, ale i tak to bude paráda se skvosty na stolech a určitě i cimbálovou muzikou,“ láká na neděli starosta Michal Zapletal, sám vinař a proto také dodavatel vzorků na pozoruhodnou akci.

U sousedů v Boršicích se sice milovníci vína sejdou „teprve“ po pětapadesáté, ale i tady má akce patřičný zvuk a místní moc těší, že se bude konat. Tradičně tu mívají přepestrou nabídku s tisícovkou vynikajících vzorků.

Vinařské velikonoce ovšem startují už na bílou sobotu v Břestku nedaleko tamní slavné Břestecké skály ve sportovním areálu.

V nedalekých Buchlovicích, v tamním státním zámku potěší početné návštěvníky Tulipománie. Bezesporu nádherná pastva pro oči. Exemplářů v mnoha druzích tu nabízejí kolem dvou tisícovek.

Velikonoční čas láká i do přírody, třebaže se počasí poněkud kazí a přišlo ochlazení. Právě na stráních především v severnější části kraje se ve velkém předvádějí nové přírůstky do ovčích rodin. I z toho musí mít provodovský „táta“ beran velkou radost.

A mimochodem třeba pro děti je to báječná podívaná v jedinečné přírodní „zoologické zahradě.“

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x