Bláto, louže, zmrtvýchvstání a radost. Jak se fandilo hokejistům…

ZLÍN - Už to vypadalo na těžkou potupu. Zlínští fanoušci nemohli na zahrádkách restaurací dvě třetiny přijít českým reprezentantům v důležité hokejové bitvě proti Švédům na jméno. Hned na úvod naši dvakrát inkasovali a byli docela grogy.

Po první třetině jim moc fandů nevěřilo. „Nejde jim to, ale já je nezatracuji, v hokeji jsou dvě branky jako nic,“ komentoval zlou situaci po první třetině ve Zlíně U Máců na zahrádce Petr Leška, bývalý výborný hokejista, otec ještě známějšího syna stejného jména.

Jenže ani ve druhé třetině to nijak vlastně nevypadalo. „Naši hrají špatně, nevidím to na obrat,“ domníval se za nezměněného stavu Kamil Heč pro změnu na zahrádce Budvarky u Obchodního domu.

Naděje moc nekvetla ani o pár set metrů dál na zlínské Myslivně. „Nic moc, ale když dáme gól, ještě můžeme zápas otočit,“ viděl situaci bývalý zlínský hokejový kapitán Miroslav Okál.

Víru v náš tým ale pořád držel zdejší šéf Zdeněk Babulík. Stylově oblečený do dresu národního mužstva. „Kluci to umí, není možné, aby nedali gól,“ vyprávěl velký fanoušek po druhé třetině.

Do třetí už naskočil na židli zahrádky u „Obchodňáku“ televizní reportér Robert Heč. „Kluci na to mají, otočí to, uvidíte,“ volal do světa hned po prvním Vránově gólu. A měl pravdu, k radosti už místy nevěřících fanoušků Češi zápas dokonale otočili, vyhráli 4:2 a jsou zase, stejně jako fandové, ve hře.

„Jedeme na titul,“ smál se věčně dobře naladěný znalec Robert.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x