Blíží se otevření nového mostu do Průmyslové zóny Příluky. Přinese s sebou změnu dopravního režimu

foto: město Zlín
ZLÍN – Koncem druhého prosincového týdne je plánováno otevření nového silničního napojení na Průmyslovou zónu Příluky. Ve stejný den se také uzavře starý most za železniční tratí. Řidiči by se měli připravit na řadu dopravních novinek a dočasných omezení.

Otevření nového mostu do Průmyslové zóny Příluky s sebou ponese hned několik změn. Starý most u železniční trati se kompletně uzavře a čeká jej demolice. Na jeho místě potom vnikne nová lávka pro chodce a cyklisty. Než k tomu dojde, bude na místě lávka provizorní.

Uzavření starého a otevření nového mostu s sebou přináší řadu dopravních novinek, dočasných změn, omezení a objížděk. Jaké jsou ty nejdůležitější?

Nové silniční napojení – odbočení na a ze silnice I/49 bude bez omezení pro všechna vozidla do všech směrů. Křižovatka bude navíc řízena mobilním semaforem.

Starý most u železniční tratě bude uzavřen pro veškerý provoz. Řidiči na něj tak nebudou moci odbočit ani přes něj přejet.

Křižovatka ulice Pančava a silnice I/49 – stávající semafory vystřídá dopravní značení upravující přednost. Nebude tak možné z ulice Pančava odbočit vlevo směrem na Zlín, ale bude zde přikázaný směr pouze doprava směrem na Vizovice. Dále nebude možné jet z ulice rovně na starý most. A ze silnice I/49 nebude možné odbočit na starý most.

Řidiči by si měli dávat pozor také v ulici Pekárenská. Ta se totiž stane jednosměrnou od ulice Cecilka ve směru ke Krajské nemocnici Tomáše Bati. Toto omezení je jen dočasné a má odlehčit dopravu kolem nemocnice. Pokud ale dostanete chuť na něco dobrého, přístup k Restauraci Přístav a Louis Asian Restaurace Sushi Bar bude možný jak od ulice Pekárenská, tak z ulice Cecilka a z Průmyslové zóny.

Dojde také k instalaci dočasného ostrůvku uprostřed silnice I/49 v místě stávajícího přechodu pro chodce z ulice Pančava. Ten tak usnadní přecházení pěších a cyklistů. I tak by ale na tomto místě měli všichni účastníci provozu dbát zvýšené opatrnosti.

Jelikož ve všech případech půjde o průjezd stavbou, je nutné, aby řidiči pozorně sledovali dopravní značení v této lokalitě. Úprava provozu je dočasná a měla by skončit na jaře příštího roku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x