Body, body, body. Ševci nesmí na jihu Čech prohrát

Foto: FC Trinity Zlín
ZLÍN, ČESKÉ BUDĚJOVICE - Za deset kol pouhých osm bodů. Bodíků, dalo by se říci. A taky stejný počet vstřelených branek, což je málo a stačí to jen na předposlední patnácté místo fotbalové nejvyšší soutěže. Pod Zlínem se krčí už jen Pardubice. Apel pro utkání na hřišti o tři body úspěšnějších Českých Budějovic zní: tak jako v posledních dvou případech neprohrát a co víc, vyhrát, tohle by se v poněkud prekérní situaci opravdu hodilo.

Na Střeleckém ostrově se dá jistojistě čekat pořádná řežba, bitva o každý míč. To Zlínu jakž takž jde, venku na podzim hraje defenzivně velmi slušně, jenže produktivita je mizerná, což na webovkách FC Trinity Zlín potvrzuje i Jakub Janetzký.

„Musíme se snažit vepředu něco vytvořit, dostat se do šancí a skórovat,“ jen popisuje touhu celého týmu, která na jih Čech jede s předsevzetím uspět. Bude záležet na každém individuálním výkonu.

V týdnu byl čas prohlédnout si video a potvrdit si, že Slovácko lízalo na Letné bodovou smetanu nikoliv po excelentním výkonu, ale po nejistotách a chybách žlutých fotbalistů.

Pokud jde o Slovácko, to hraje ve stejném čase, tedy v neděli v 16.00 na svém hřišti. Stín porážky s Nice po nešťastné hrubici brankáře Nguyena hned tak nezmizí, šlo mimo jiné o pěkné prémie. Teď nastoupí proti Bohemians 1905.

„Jsem přesvědčený, že se z toho Slovácko rychle oklepe, kvalita na výhru tam je a cílem určitě bude postup tam, kam podle mne patří, tedy do horní šestky tabulky,“ ohlíží se i dívá dopředu zkušený trenér František Komňacký, který před 22 lety přivedl tehdejší Synot do první ligy.

Také fotbalisté z Uherského Hradiště by mohli výhrou vyrobit hezký dárek. Jeho adresátem by měl být jeden z trenérů Josef Mucha, stále mlád i v nedávných 55, které oslavil v pátek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x