Bohumil Páník: pohár je svátek, na Sigmu se moc těšíme

Bohumil Páník ještě ve službách Ostravy. Foto: FC Baník Ostrava
BZENEC - Dopoledne se už chystal, jak vyrazí na dobře známou cestu od Holešova do slováckého Bzence. Město okurek a vína se trenéru Páníkovi docela zamlouvá. Jeho divizní tým občas zakopne, ale střílí poměrně dost branek a diváci z širokého okolí tam na fotbal chodí rádi. O to více dnes, kdy se u zámku představí prvoligová Sigma.

Trenére, nedávno jste v utkání s Hranicemi emočně vzplál a viděl červenou kartu. Smíte vůbec na lavičku, on je to totiž pořádný svátek…?

Zaplatil jsem pokutu, na lavičce budu a těším se moc. Svátek je to i pro mne. Proti ligovému týmu jsem koučoval naposledy tuším na jaře 2022 v Karviné, tak si to rád připomenu. Hrajeme s týmem, který vyhrál na Spartě, Sigmu sleduji velmi pozorně.

A taky už delší čas, působil jste tam, že ano?

Neuvěřitelně to letí, myslím, že to bylo pár let po roce 2000, byl jsem tam sportovním ředitelem i trenérem. Mám tam dodnes spoustu přátel.

A co je tak dnes pěkně opařit vyřazením Sigmy?

Pozor, hraje proti nám přední prvoligový tým. Má nového progresivního trenéra Janotku, ten okysličil kádr mladými kluky z béčka, které předtím trénoval, Sigmu chceme potrápit, to bez debat, ale je tu rozdíl tří tříd.

Pro Bzenec a okolí jde ale o pořádný svátek…

To si pište, je to odměna pro všechny lidi, kteří tu fotbal dělají srdcem a taky pro naše věrné fanoušky, moc si jich vážím.

Svého času jste se hodně trápil s bolavým kolenem, už je to lepší?

Díky lékařům určitě ano, taky díky lidem, kteří mi pomáhali při rehabilitacích. Pomalu nastává čas vrátit se nejen na střídačku, ale i na tenisové kurty. Známí mne už lákají do haly, tak si to musím nejprve vyzkoušet a hrrr na ně. Tenhle sport mne baví. Umím dokonale především prasátka, nebo se o ně aspoň snažím. Tohle mi ve fotbale chybí.