Boží kop vánoční. Benefice v Otrokovicích už pošesté

Foto: FB Jakuba Jugase
OTROKOVICE - Je až s podivem, jak moc se chce od stromečků a často malých dětí fotbalistům, kteří kolem Jakuba Jugase vždy rádi a hned pár hodin poté, co se rozdají dárky, pomáhají parádní beneficí získat peníze pro nemocné děti. Také letos se výběr Zlínského kraje představí na Boží hod vánoční dopoledne v areálu fotbalistů otrokovického Baťova. Zápas s domácími slibuje zajímavou podívanou a taky pěkný výtěžek pro potřebné. Sám Jakub Jugas tentokrát kopačky nenazuje.

Pročpak?

Bohužel, jsem na listině zraněných. A ještě budu. Na vině jsou přetrhané vazy v kotníku z polské nejvyšší soutěže. Hráli jsme (Cracovia Krakov) proti Ruchu Chorzow, soupeř mi přisedl nohu a bylo zle. V lednu mířím na operaci.

Mimochodem bez vás se klubu moc nedaří…

Tak naštěstí teď kluci doma zvládli velmi těžký zápas proti varšavské Legii, vyhráli 2:0 a poskočili z bezprostředního ohrožení na třinácté místo. Vánoce budou přeci jen veselejší.

A pro vás jako vždy docela pracovní. Jak bude v pondělí vypadat vámi vedený výběr kraje?

Měl by být snad nejsilnější v historii. Počítáme s reprezentanty Michalem a Lukášem Sadílkovými, hrát by měl nejlepší střelec naší ligy Marek Havlík, spousta kluků ze Zlína v čele se Standou Dostálem, trenéři Broňa Červenka a Lukáš Motal, který coby organizátor stál vždy po mém boku, ale i Tomáš Poznar, Lukáš Železník, mladé ševcovské pušky Slončík, Tkáč, Cedidla a další. Ovšem i domácí mají výborný mančaft, těšme se na pěkný fotbal, žádná vánoční šouraná to určitě nebude.

Jde jako vždy o to pomoci dětem, které to potřebují, jak chcete získat co nejvíce peněz?

Počítáme s pomocí sponzorů, čekáme přízeň početných účastníků z řad diváků, máme bohatou tombolu a mimo jiné letos i kalendář výběru kraje. Těšíme se na každé dobré srdce, na Vánoce je to znát více než kdy jindy.

A jaké budou Vánoce v Jugasově rodině?

Věřím, že krásné, od léta máme druhou holčičku, to je nejhezčí možný dárek.

Jak zhodnotíte celý fotbalový rok?

Nebýt nešťastného zranění, bylo by to krásné, zkusil jsem si naostro i reprezentační dres. Tak je jasné, že do nového roku přeji všem, nejen fotbalovým fandům, především zdraví, zdraví a zase zdraví.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x