Branka zůstává prázdná, odešel Bob Cepák

Foto: www. Handbal.cz
ZLÍN - Přesmutnou zprávu oznámil jeho syn Jiří. Před pár desítkami hodin odešel do házenkářského nebe jeho otec, bývalý československý reprezentační brankář, dlouholetý zlínský hráč, trenér a funkcionář Bohumil Cepák. Bylo mu sedmdesát let.

Bob, jak mu všichni říkali, byl rodákem ze Sezimova Ústí. Namířil si to do Zlína, pak do pražské Dukly a pak i přes nabídky zůstat v elitním týmu zase do města na Dřevnici.

Československo úspěšně reprezentoval na olympiádě v kanadském Montrealu, v repre i v oddílovém dresu udivoval nejen umem, ale spoustu dalších let i férovým, džentlmenským chováním.

Jeho podpis je napořád znát ve Zlíně, kde působil jako úspěšný trenér a funkcionář, vedl i mládežnické reprezentační týmy.

„Senzační chlap, jako brankář byl neskutečně mrštný, něco jako Dominik Hašek v menší hokejové brance, byl výborným trenérem, dokonalý i při organizaci novoročních Turnajů generací, je mi z jeho odchodu opravdu hodně smutno,“ vzpomněl na dlouholetého blízkého kamaráda Tomáš Bártek, další skvělý zlínský házenkář.

Bob se poslední léta věnoval finančnímu poradenství. I tady byl profík, vzdělaný, navíc mimořádně slušný, pohodový a příjemný. Tak, jak dokázal čelit tvrdým ranám elitních tuzemských i světových střelců s malým míčem, tak nedokázal a ani nemohl odolat ataku nerovného soupeře v podobě nemilosrdné nemoci.

Bobe, kamaráde, zůstáváš v našich srdcích.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x