Brankář Huf podepsal s Berany víceletou smlouvu

Hokejový brankář Daniel Huf podepsal novou víceletou smlouvu s extraligovým Zlínem. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN - Hokejový brankář Daniel Huf podepsal novou víceletou smlouvu s extraligovým Zlínem a bude nadále působit v mateřském klubu. Dvaadvacetiletý gólman by měl vytvořit dvojici s Liborem Kašíkem.

Dan udělal v poslední době velký výkonnostní pokrok a po dobrých výkonech si vybojoval dlouhodobou smlouvu. Vidíme v něm perspektivního gólmana pro zlínský hokej, který se bude nadále zlepšovat a přiblíží se ještě více výkonnosti Kašíka,“ uvedl hlavní trenér a vedoucí sportovního úseku extraligového týmu Robert Svoboda.

Huf debutoval v nejvyšší soutěži jako sedmnáctiletý v roce 2017 v Olomouci. V extralize zatím odchytal 42 zápasů s úspěšností 90,79 procenta a průměrem 3,14 inkasované branky na utkání. Jednatřicet startů si připsal v minulém ročníku.

Děkuji vedení klubu a trenérům za důvěru, kterou do mě vkládají. Velmi si toho vážím a těší mě to. Od patnácti let jsem o tom snil a nyní se mně splnil velký sen. Beru to jako obrovskou příležitost pro dosažení dalších hokejových cílů. Jsem rád, že můžu být součástí současného A-týmu a podařilo se mně zúročit každodenní tvrdou práci,“ prohlásil mladý gólman po podpisu smlouvy.

Velkou zásluhu na Hufově výkonnostním vzestupu má kouč brankářů Richard Hrazdira. „Ríša odvádí skvělou práci i po mentální stránce. Velmi se mně věnuje a hodně mu za to děkuju. Je to výsledek i jeho výborné práce,“ složil Huf poklonu na adresu trenéra gólmanů. „Chci poděkovat celé rodině, tátovi, své přítelkyni a bratrům, kteří mi hodně fandí. Především táta byl pro mě v těžkých chvílích velkou oporou. Věřím, že i máma by byla pyšná.“ dodal závěrem. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x