Brněnský pád, zlínské naděje

Stanislav Dostál v akci. Foto: Trinity Zlín
ZLÍN - Ještě před dvěma týdny po porážce s "varpečetí" v Teplicích byl zlínský fotbal v první lize na odpis. Ztráta čtyř bodů na přímou nesestupovou příčku byla alarmující. Jako v hezké pohádce se ovšem v neděli těsně před sedmou mohlo slavit. Ale z tváří všech aktérů bylo znát, že dobojováno zdaleka není. Ševci ještě musí v dvojzápasové misi ve čtvrtek a v neděli utnout ambice Vyškova, týmu, který hraje na oživlém stadionu v Drnovicích.

Bezbrankový zápas v Brně, což byl pro hosty dostatečný výsledek, ale nenabízel jen pozitivní věci.

Místy musela fanouškům v ochozech i u televizních obrazovek tuhnout v žilách věrná krev. Zbrojovka jakkoliv stíhaná řadou problémů tlačila a daleko k výhře rozhodně nebyla. Sestoupit musel jen jeden…

Za pozitiva z ševcovského pohledu je rozhodně dobré považovat další excelentní výkon zlínské ikony, brankáře Stanislava Dostála.

„Tohle je dílo všech, klukům musím moc poděkovat, největší asi byla šance Falty hned zkraje zápasu, míč jsem reflexivně vykopl a vyletěl nad branku,“ vybavoval si možná klíčový moment celé ligy ze zlínského pohledu.

Takových ale bylo víc, nebýt třeba těžkých gólových hlaviček Jakuba Janetzkého a Antonína Fantiše v bitvě Zlína s Baníkem Ostrava, vládl teď na Letné smutek…

Obecně platí to, že štěstí jde naproti připravenému.

A to Zlíňané byli. Včetně hráčů, kteří naskočili bez velké zápasové průpravy do rozhodujících nervy drásajících bojů. Trenérský tým dokázal oživit třeba Fantiše, Janetzkého, Reitera i další.

V tomhle je vlastně nejcennější devíza před dvěma dalšími ultimativními zápasy o ligové bytí a nebytí.

Zlín v nich bude favoritem, ale cestou k udržení ligové příslušnosti budou zase výkony, jimž se říká na hranici možností a budou v tom nejkolektivnějším provedení.

A dvojbitva bude mít pikantní náboj i v tom, že Vyškov vede od konce dubna Jan Kameník, pořád mladý trenér, který má nejvíce zkušeností právě ze Zlína, kde si dvakrát okusil roli hlavního kouče, stejně jako pestrou mozaiku asistentských pozic u řady starších kolegů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x