Bu bu bu, klokani. Michal Kadlec v karbonové masce

Kapitán Slovácka Michal Kadlec. Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ, ZLÍN - Ještě že ji nevyhodil. Už v časech evropského šampionátu v Polsku, kde postoupil s týmem do čtvrtfinále, si Michal Kadlec zahrál s karbonovou maskou na obličeji. A hle, ona přichází zase k duhu. Po jedenácti a půl letech.

„V Olomouci jsem ucítil křupnutí a věděl, že je zle. Pondělní vyšetření potvrdilo, že jsem si zlomil nos. Ale to nic nemění na tom, že jdu do boje s pražskými Bohemians naplno. Domácí loučení s našimi výbornými fanoušky v tomto kalendářním roce si nenechám ujít,“ hlásí ocelový, v tomto případě karbonový nezdolný kapitán týmu.

Slovácko je v reálné šanci přezimovat na báječném třetím místě. Výhra nad nevyzpytatelným pražským týmem by ji parádně přiživila.

Jiné starosti mají ve Zlíně. Ševci pozorně sledovali páteční dopolední los poháru, ve čtvrtfinále se na jaře utkají na domácím hřišti… nu, s Libercem, aby to bylo zajímavé. Teď má ale přednost liga a sobotní odpolední zápas na „dálném severu“ pod Ještědem.

Čeká se pravé zimní počasí, sněžit by v Liberci a okolí mělo spíše v noci, hrát by se tedy mělo. Oba týmy si minule v lize nezahrály, poněkud zarážející, možná napínavé je, že se stále neví, kdy se odehraje odložený zápas s pražskou Slavií.

„Hlavně tedy pevně věřím, že se v Liberci bude hrát a snad i na slušném terénu,“ doufá trenér FC Zlín Bronislav Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x