Budou hrát fotbal i florbal. Jugase a další hvězdy čekají dvě vánoční benefice

Známí ligoví fotbalisté si letos zahrají i florbal. Foto: Výběr kraje
OTROKOVICE – Až doteď hráli pouze fotbal, letos je ale čeká speciální vánoční dvojzápas. Parta Jakuba Jugase a jeho Výběr kraje se v rámci benefičních utkání kromě tradičního duelu s divizním Baťovem na Boží hod utká také s florbalovými Pantery. Nevšední duel bude k vidění ve sportovní hale Štěrkoviště v Otrokovicích už v úterý 20. prosince od sedmnácti hodin.

Vzhledem k našemu menšímu pětiletému výročí chceme lidem udělat radost a trošku naše snažení zpestřit. Ve florbalovém zápase na chvíli vyměníme kopačky za hokejky a postavíme se proti týmu z tuzemské Superligy,“ říká stoper Jakub Jugas, aktuálně působící v polské Cracovii Krakov.

Po boku někdejšího obránce Zlína, Slavie či Liberce se objeví i další ligoví fotbalisté, známé tváře z regionu. Aby byl ale zápas spravedlivější, na pomoc jim přijde speciální lajna tvořená z legend Panthers Otrokovice. Na palubovce se tak znovu sejde bratrské trio Michal a Martin Nagyové, Václav Večeřa, které doplní Martin Krkoška a Karel Ťopek.

Součástí florbalového utkání bude i prodej slosovatelného magazínu o sportovní předměty, kde veškerý výtěžek poputuje také na pomoc dětem. Vstupné na zápas je dobrovolné, a pokud se nemůžete zúčastnit osobně, budete mít možnost přispět alespoň zakoupením virtuální vstupenky v hodnotě sto korun,“ upozorňuje Jugas.

Fanoušci, kteří se do haly nedostanou, si mohou užít druhé benefiční utkání, které se odehraje na hřišti divizního Baťova v neděli 25. prosince 2022 od desíti hodin.

Finanční výtěžek z obou akcí bude věnován nemocným dětem, kterým pomáhá spolek Srdce na pravém místě. Konkrétně se bude jednat o chlapce Samíka a dvě holčičky Pavlínku a Berunku,“ upozorňuje Jugas.

Součástí obou akcí bude bohatá tombola i internetová dražba vzácných dresů či prodej virtuálních vstupenek pro ty, kteří se nemohou dostavit přímo na utkání.

Touto cestou bychom chtěli poděkovat všem sponzorům, kteří se podílejí na finanční pomoci pro děti. Společně se nám za čtyři ročníky povedlo vybrat částku 900 tisíc korun, která pomohla nemocným dětem při rehabilitacích, nadacím nebo nemocnicím k zakoupení zdravotnického vybavení,“ upozorňuje Jugas.

Jeho cílem a přáním je letos překročit milion korun. „Proto prosím přijměte naše pozvání na tyto benefiční zápasy 2022 a přijďte opět pomoci,“ vzkazuje fanouškům.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x