Čáp, Jelínek, klokani: kdepak, žádná ZOO, v sobotu na fotbal

Jan Jelínek (nalevo) a Petr Klhůfek. Foto: zlin.cz
ZLÍN - Ještě jednu výhru a fotbalisté Zlína budou mít jistou záchranu ve Fortuna lize. Úspěch se nabízí v sobotním třetím nadstavbovém kole proti těžce tonoucím Bohemians 1905. Jenže pozor, klokani jedou hrát o hodně!

Bohemka je nesmírně zajímavý klub. Jsou s ní spojeny takové legendy z týmu mistrů Evropy jako Antonín Panenka či Karol Dobiaš, ale i moře dalších, kteří v roce 1983 získali jediný titul. Momentálně je ovšem slavný klub v nejvyšší soutěži předposlední a ve Zlíně bude moc toužit po bodech, akutně hrozí baráž a ta bude nevyzpytatelná.

Trenér Zlína Jan Jelínek ví moc dobře, že to v sobotu od 16 hodin bude na Letné pořádná řež.

„Bohemka tu naposledy loni v září dokázala vyhrát, dělali jsme chyby v zadních řadách, to by se vymstilo i tentokrát. My potřebujeme vyhrát a mít klid, měli by nám pomoci diváci, snad jsme je naposledy výhrou nad Teplicemi navnadili,“ věří Jelínek.

A tak zatímco se mladý zlínský kouč, který právě končí první část studia nejvyšší trenérské licence, dívá dopředu, může se jiný šéf – staré zlínské fotbalové gardy – Petr Klhůfek i ohlédnout.

„Myslím, že to bylo v říjnu 1993, byli jsme nováčkem v už samostatné české nejvyšší soutěži. Mně se povedlo dvakrát skórovat, stejně tak Marcelu Cupákovi a výhra 4:1 nad Bohemkou byla skvělá. Tohle kdyby se klukům povedlo v sobotu, tak by mohli udělat účet a být do posledních dvou zápasů v úplné pohodě, vyhrát samozřejmě stačí jakýmkoliv rozdílem,“ dodává věrný, zvaný kamarády Čáp. Jinak velký srdcař, fanda i organizátor dění dříve narozených s tím, že na utkání pochopitelně chybět nebude.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x