Čas velikonoční. Čas pro cestování, čas pro rodinná setkání

foto: zlin.cz
ZLÍNSKÝ KRAJ - Počasí téměř (až na vítr) přímo dokonalé. Ten, kdo je vybíral na letošní Velikonoce, zaslouží slušnou známku, dvacítka na teploměru, proč ne. Není divu, že opravdu dlouhé čtyřdenní volno (kam se hrabou svátky vánoční) láká k cestování. Stejně tak se do chvil volna vejdou setkání s rodinou a nepochybně také oblíbená šlahačka neboli mrskačka. Takže, jak naložit s jarním volnem? Třeba takto...

„My jsme od čtvrtka na cestách, spíme pod širákem, chceme poznat Bílé Karpaty co nejblíže. Dnes jsme prošli Žítkovou, sešli jsme do Starého Hrozenkova, pak vyšli sem do osmisetmetrové výšky a obdivujeme z terasy zdejší hospůdky přenádherné výhledy na Slovensko,“ říká jeden z dvojice mladých mužů s rozměrnými batohy s tím, že ještě odpoledne vyrazí a spát budou pod rozhlednou na Velkém Lopeníku.

Trochu jinou trasu volí s rodinou Brňan Petr Michálek.

„My máme na Velikonoce půjčený karavan, jedu s manželkou a s dětmi. Napřed jsme to vzali na jih Moravy v kraji vína kolem tamějších jezer, další zastávku už máme v Zlínském kraji, nemůže chybět moje srdcovka Provodov, pak pokračujeme na další spací přestávku do Velkých Karlovic a v neděli už budeme u sousedů v Beskydech, kde spočineme ve Starých Hamrech,“ popisuje další cestovatelskou anabázi bývalý ředitel zlínského Městského divadla a současný rektor JAMU s tím, že na cestách nesmí chybět důležitý člen rodiny fenka Jenny.

Na krásné výhledy a pěkné zážitky se může těšit každý. Lákavá je například vycházka od zlínské Pinduly na pět a půl kilometrů vzdálené poutní místo nad Provodovem Malenisko.

„Krásně členitá vycházka, chvíli z kopce, chvíli do kopce, z vrchu Klenčova je doslova panoramatický výhled na všechny světové strany,“ libuje si turista Jiří, který tudy prochází ve společnosti přátel.

„Budeme -li při silách, vyrazíme až do poněkud vzdálenějších Pozlovic, prohlédneme si přehradu, zavítáme do Luhačovic, které krásně kvetou a budeme se těšit, že se zpět do Zlína vrátíme autobusem,“ nastiňuje program slunečných Velikonoc.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x