Celoroční oslavy 700. výročí Zlína vyvrcholí třídenním multižánrovým festivalem

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Celoroční oslavy 700. výročí města vyvrcholí třídenním festivalem Zlín žije. Ten ve dnech 24. - 26. června přinese čtyři multižánrové scény ve veřejném prostoru, pouliční umění a zážitkový program.

Během multižánrového festivalu Zlín žije se na pódiích vystřídá většina zlínských hudebních uskupení nejrůznějších žánrů. Zúčastní se jej více než padesát spolků, iniciativ, organizací a umělců.

Největší scéna vyroste na náměstí Práce, kde se odehrají věci mezi nebem a zemí – a to doslova. Program nabídne provazochodce, pyro efekty i atraktivní vystoupení wall dancerů. Budu rád, když bude město přes celý víkend žít a oslavy si užijí jak Zlíňané, tak i návštěvníci z bližšího či vzdálenějšího okolí,“ těší se primátor Zlína Jiří Korec.

Zlínská filharmonie uvede pod otevřeným nebem ve světové premiéře dílo zlínského rodáka Tomáše Illeho. Hlavní stage uvítá velké zlínské orchestry, ale také rodáka Felixe Slováčka, Melody makers či kapelu Tata Bojs s vizuálními projekcemi bubeníka a výtvarníka Milana Caise. Na pódiu se vystřídají známé tváře zlínské hudební scény, nečekaný zážitek s uměleckou intervencí umělce Radima Hankeho připravil fenomenální hudebník Vojtech Szabó.

Park Komenského ožije díky padesáti kreativním stanovištím, které hudebně doprovodí DJs a vytvoří tak odpočinkovou chill out zónu. V areálu hospůdky Pod Lipama se vystřídají především místní bigbeatové formace a zámek i okolní park pak pohltí úchvatný světelný happening a půlnoční cirkus, který zakončí karnevalový průvod,“ doplnila manažerka oslav Jana Kubáčová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x