Centrální park na zlínských Jižních Svazích přichází s novinkou

Centrální park na Jižních Svazích. Foto: město Zlín
ZLÍN - Pro návštěvníky Centrálního parku na Jižních Svazích přichystalo město novinku. Na vymezené trase v parku umožní pojízdný prodej kávy, nealko nápojů, nebalené zmrzliny, ledové tříště a dalšího občerstvení.

Schválením změny nařízení č. 5/2017, kterým se vydává tržní řád, vyšla Rada města Zlína vstříc jak provozovatelům pojízdných občerstvovacích zařízení, tak místním, kterým takové služby při pobytu v rozlehlém parku chybí.

„Možnost koupi občerstvení v Centrálním parku zvýší komfort návštěvníkům, kteří tady tráví volný čas. Oblíbení pojízdní prodejci typu „bikeshop“, na které jsme zvyklí z centra města, tady budou nově obsluhovat až osm zastávek. Celkový počet prodejců pohybujících se v tomto parku na dané trase bude z kapacitních důvodů omezen na čtyři,“ uvedl náměstek primátora města Zlína pro dopravu Michal Čížek.

Zájemci, kteří budou chtít se svým obchůdkem na kolách prodávat na Jižních Svazích, musí o využití nové trasy pojízdného prodeje zažádat na Odboru stavebních a dopravních řízení, oddělení dopravně-správních řízení Magistrátu města Zlína. Formulář „Žádost o  vydání povolení ke zvláštnímu užívání pozemní komunikace“ přijímá oddělení dopravě-správních řízení, kontaktní osoba Renáta Varišová, e-mail: renatavarisova@zlin.eu.

Kromě souhlasu statutárního města Zlína, jakožto vlastníka předmětných komunikací a vyjádření dopravního inspektorátu Policie České republiky bude v rámci povolení mj. posuzován i vhodný vzhled prodejních zařízení, tak aby esteticky nenarušovala zrekonstruovaná veřejná prostranství v  parku. V případě vydání kladného povolení se na prodejce vztahuje povinnost uhradit poplatek v souladu s obecně závaznou vyhláškou č.  3/2021 o místním poplatku za užívání veřejného prostranství ve Zlíně.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x