Centrum Uherského Hradiště čekají dvě velké akce. Rekonstrukcí projdou ulice Prostřední a Mlýnská

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Obyvatelé Uherského Hradiště se budou muset v období od konce dubna do konce srpna obrnit trpělivostí. V centru města projde rozsáhlou rekonstrukcí Prostřední ulice a na ní navazující ulice Mlýnská.

Prostřední ulice spojující Masarykovo a Mariánské náměstí je živou tepnou centra Uherského Hradiště. V letošním roce ji čeká kompletní rekonstrukce, která zasáhne také přilehlou ulici Mlýnskou.

Obě tyto ulice je už potřeba opravit. Prostřední ulice byla naposledy rekonstruována v 90. letech minulého století a stav povrchu ulice Prostřední i Mlýnské neodpovídá tomu, co bychom potřebovali,“ uvedl místostarosta Uherského Hradiště Jaroslav Zatloukal.

K celkové rekonstrukci povrchů bude použita zcela nová žulová kamenná dlažba atypické skladby. Inovace se dočká také staré veřejné osvětlení, které je v současnosti umístěno na fasádách domů. Nově bude umístěno na sloupech. Zároveň dojde také k osazení nového městského mobiliáře včetně prvků zeleně a rekonstruováno bude také odvodnění ulic.

V ulici Prostřední budou umístněny kulaté bronzové plakety, které budou připomínat historická místa v centru Uherského Hradiště,“ pokračoval Zatloukal.

Provoz v ulici Prostřední, ve které je celá řada obchodů, a v ulici Mlýnská bude i během stavebních prací částečně zachován.

Stavba bude probíhat po etapách. Tento prostor je bohužel poměrně dost stísněný, takže počítáme s tím, že v jednotlivých etapách budou určité úseky ulic uzavřeny. Uděláme to ale tak, aby se na místa vždy dalo dostat z opačných konců,“ dodal Zatloukal.

Stavební práce v ulicích Prostřední a Mlýnská budou zahájeny 25. dubna a jejich ukončení je naplánováno na konec srpna letošního roku. Celková investice dosáhne částky 20 milionů korun.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x