Cenu města dostane Uherskohradišťská nemocnice

Uherskohradišťská nemocnice zavádí nový nemocniční informační systém. Foto: nemuh.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Ocenění města Uherské Hradiště za rok 2020 nedostane jednotlivec. Zastupitelé města rozhodli, že tentokrát dají cenu organizaci, která minulý rok bojovala s pandemií, Uherskohradišťské nemocnici.

Hlavním znakem roku 2020 bylo onemocnění covid-19. Zastupitelé města Uherské Hradiště se tak rozhodli, že Cenu města za tento rok by neměl získat jednotlivec, jak tomu bývá, ale rovnou celá organizace, která s pandemií bojovala. Jedná se o Uherskohradišťskou nemocnici.

Ono to tak nějak jako charakterizuje celý ten rok, jestli bylo něco symbolem loňského roku, tak to byl boj s covidem, a jestli někdo je nějakým reprezentantem nebo řekl bych dokonce ztělesněním boje s covidem, tak to byla rozhodně Uherskohradišťská nemocnice,“ řekl starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

Ocenění bude předávat právě starosta města, a to 15. října ve Slováckém divadle, zástupcům tamní nemocnice. Ta se tak stane historicky druhou organizací, která Cenu města obdrží.

Udělalo nám to velkou radost. Je to velké ocenění celé Uherskohradišťské nemocnici, veškerého personálu. Myslím si, že ta situace byla velmi náročná a velmi vypjatá, ale musím říct, že se s tím všichni zaměstnanci popasovali skvěle,“ uvedl ředitel Uherskohradišťské nemocnice Petr Sládek. Ten také dodal, že cenu chápe především jako závazek, aby pacienty nezklamali ani v nadcházejícím období. Tím je například blížící se podzim či jimi očekávaná čtvrtá vlna pandemie.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x