Ceny jízdného v městských a krajských autobusech se v Uherském Hradišti sjednotí. Cestující zaplatí 15 korun za jízdu

Foto: IDZK
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Od 1. července nebudou muset cestující v trojměstí Uherské Hradiště, Staré Město a Kunovice řešit, jestli jedou městským nebo krajským autobusem, ve všech budou ceny jízdného stejné. Důvodem je sjednocení tarifů Zlínského kraje a městské autobusové dopravy.

Cena za jednotlivé jízdné v celém souměstí Uherské Hradiště, Staré Město a Kunovice bude 15 korun. A to jak v autobusech provozovaných Zlínským krajem, tak také na linkách MHD v Uherském Hradišti. Cena je tak o 3 koruny nižší oproti dosavadní přestupní jízdence, ale naopak o 3 koruny vyšší, než bylo dosavadní jednotlivé jízdné.

Každá jízdenka bude přestupní do 45 minut od vydání. Možnost přestupu bude jak mezi dvěma autobusy MHD, dvěma krajskými autobusy, tak mezi krajským autobusem a autobusem MHD navzájem,“ upřesnil tiskový mluvčí Uherského Hradiště Jan Pášma.

Důvodem změn v cenách jízdného je, že v rámci postupné integrace veřejné dopravy zavádí Zlínský kraj s platností od 1. července 2023 úpravu tarifních podmínek na autobusových linkách zařazených do systému Integrované dopravy Zlínského kraje. „Zájmem města Uherské Hradiště je, aby součástí systému byly také autobusové linky městské hromadné dopravy na území města, proto dochází ke sjednocení cen jízdného také na linkách MHD,“ pokračoval Pášma.

„Změny, znamenající sloučení tarifů, jsou z našeho pohledu také důležitou součástí příprav nové MHD v Uherském Hradišti. Společným zájmem města a kraje je, aby cestující vůbec nemuseli rozlišovat mezi autobusy a řešit, co je pro ně výhodnější. Všechna tato opatření jsou nezbytná pro zajištění lepšího propojení v rámci města, celého souměstí i kraje,“ vyjádřil se starosta Uherského Hradiště Stanislav Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x