Černý scénář se naplnil. Fotbalisté Zlína po devíti letech sestupují do druhé ligy

Fotbalisté Zlína prohráli v Jablonci 0:1 a sestupují z ligy. Foto: FK Jablonec
ZLÍN – Konec nadějí. Fotbalisté Zlína prohráli v závěrečném 5. kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu v Jablonci 0:1 a po devíti letech sestoupili z nejvyšší soutěže. Dolů je poslal trefa Matouše Krulicha z konce první půle. Moravané ani přes řadu velkých šancí výsledek nedokázali otočit a v letošním ročníku končí poslední.

„Omlouvám se, nevím, co bych měl hodnotit. Prohráli jsme 0:1, zaslouženě. Když nejsme schopni dát gól, nemůžeme vyhrát. Zaslouženě jsme vypadli z ligy. Všichni lidé, kterým záleží na Zlínu, si jsou vědomi, že to pos…., já taky. Někdo se z toho možná dostane za týden, někdo za měsíc, někdo za půl roku. Zlínský fotbal se z toho ale bude dostávat delší dobu,“ ví dobře trenér Zlína Bronislav Červenka.

Loučící se záložník Tom Slončík pád stejně jako další odchovanec Martin Cedidla oplakal přímo na hrací ploše. Slzy v očích měl brankář Stanisalv Dostál, kapitán Antonín Fantiš či mladíci Alexandr Bužek s Davidem Tkáčem. Ten mimochodem duel kvůli svalovému zranění ani nedohrál.

Ani jednomu z nich to nebylo jedno.

Přesto těžkou misi nezvládli a po závěrečném hvizdu sudího Berky popadali bezmocně na trávník. Velký průšvih je na světě. Po hokejové extralize přišlo Baťovo město i o nejvyšší fotbalovou soutěž.

„Výčitky budou, snad čas všechno spraví. Jsem rád, že mám zdravou rodinu. Ta mě snad z toho dostane,“ doufá kapitán ševců Antonín Fantiš.

Nebude to však za pár dnů ani za týden. Tenhle pád bude bolet déle. Možná o to víc, že nikdo na Letné neví, co bude.

„Nesu to hrozně těžce. Vůbec nevím, kdo tu bude pokračovat. I já jsem teď bez práce a o to je to pro mě bolestnější,“ říká.

„Člověk si třeba začne vážit víc věcí, které mu přišly samozřejmé, jako třeba první liga,“ dodává.

5. kolo nadstavby první fotbalové ligy – skupina o záchranu:

FK Jablonec – FC Zlín 1:0 (1:0)

Branka: 45.+2 Krulich. Rozhodčí: Berka – Vlček, Hrabovský – Všetečka (video). ŽK: Tekijaški, Polidar, Hollý (všichni Jablonec). Diváci: 1583.

Jablonec: Fendrich – F. Souček, Tekijaški (80. Štěpánek), Hurtado, D. Souček – Kratochvíl, Nebyla (80. Hübschman) – Kanakimana (46. Čanturišvili), Náprstek (70. Alégué), Polidar – Krulich (60. Hollý). Trenér: Čížek.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Bartošák – Bužek, Janetzký (46. Ikugar) – Vukadinovič (74. Simerský), Tkáč (43. Slončík), Fantiš (68. Načkebija) – Žák (74. Reiter). Trenér: Červenka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x