Čerstvá držitelka Zlatého střevíčku Zlata Adamovská: Slibuji vám, že ještě nekončím!

Zlata Adamovská. Foto: ZFF
ZLÍN - Eliška v seriálu Sanitka, barová zpěvačka Eva Adamová v legendárních Případech pro pátera Knoxe, královna v pohádce Peklo s princeznou nebo čerstvá energická vdova ve filmu Ženy v běhu. To je Zlata Adamovská, oblíbená česká herečka, která si na závěrečném galavečeru Zlín Film Festivalu převzala Zlatý střevíček za mimořádný přínos českému filmu.

Sošku Zlatého střevíčku si převzala od ředitele festivalu Čestmíra Vančury. Spolu s hercem a moderátorem Pavlem Novým, který si cenu odnesl během zahajovacího ceremoniálu festivalu, se stali dalšími držiteli tohoto čestného ocenění.

Standing ovation zaplněného sálu herečku dojal k slzám. „Já hraju, abych dělala radost vám. A teď jste udělali neskutečnou radost vy mně,“ řekla při přebírání zlaté sošky. „Myslela jsem, že tyto ceny se dostávají na konci kariéry, ale já vám slibuji, že ještě nekončím,“ ujistila přítomné v sále i diváky u televize. „Sošku dnes nepustím z ruky,“ dodala z úsměvem.

Pozvání do Zlína dostala mnohokrát, ale na Zlín Film Festivalu byla letos vůbec poprvé. Kvůli velkému časovému vytížení strávila se svým manželem Petrem Štěpánkem ve Zlíně dva dny.

Během své herecké kariéry má na kontě desítky představení, hodiny strávené na place bychom asi nespočítali. Natáčet nebo dabovat dětský film je podle ní o to těžší, že děti veškeré triky rychle prokouknou. „Děti vám věří a vy je nesmíte ošidit,“ říká herečka. Sama prý vyrostla na večerníčku Potkali se u Kolína, který v jejích očích nikdy nezestárne.

Děti mají obrovskou fantazii a tu fantazii musí někdo živit,“ reagoval herec Petr Štěpánek. „My jsme zažili dětství o to bohatší, že jsme vyrůstali bez televize, večer se u nás zpívalo a vyprávěly pohádky,“ zavzpomínal Petr Štěpánek.

Co nositelku jubilejního třicátého Zlatého střevíčku v nejbližší době čeká? „V létě budu točit pohádku, kde si zahraju hraběnku, která strčí dívce, jíž nevěří, že je princezna, pod peřinu hrášek. A protože zatím za sebou nemám žádné negativní role, těším se i na ty ježibaby,“ podotkla s úsměvem Adamovská.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x