Červenka při zlínské premiéře získal bod, remizovalo i Slovácko s Libercem 

Fotbalisté Zlína (černé dresy) hráli v Olomouci bez branek. Foto: FC Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Změna trenéra zafungovala. Fotbalisté Zlína pod vedením nového hlavního kouče Bronislava Červenky získali na hřišti Olomouce cenný bod. Na Andrově stadionu branka nepadla, zápas 13. kola FORTUNA:LIGY skončil nerozhodně 0:0.

„Získali jsme bod, byť se štěstím. Nesmírně si ho ceníme a věřím, že jich budeme sbírat více. Získali jsme bod hlavně zásluhou brankáře Dostála, který se vrátil ve velkém stylu. Jsem s premiérou v nejvyšší soutěži spokojený,“ přiznal nový hlavní kouč Zlína Bronislav Červenka.

Ševci po minulém historickém debaklu 5:9 doma s Mladou Boleslaví potřetí z posledních čtyř kol remizovali, na vítězství ale čekají už sedm ligových zápasů a v neúplné tabulce zůstali na posledním místě.

„V týdnu jsme se snažili kluky nabudit, pracovat na psychice po minulém týdnu, kdy jsme prohráli 5:9. Byl to pro nás v Olomouci těžký zápas. Snažili jsme se hrát aktivní střední blok a neumožňovat soupeři rychlé přechody po krajích. V prvním poločase se to dařilo lépe a měli jsme nějaké situace, které jsme mohli vyřešit lépe. Ale neměli jsme lehkost směrem dopředu a jednalo se jen o ojedinělé akce,“ dodal Červenka.

Bod ve víkendovém 13. kole získalo i Slovácko, které doma remizovalo s Libercem 1:1. Domácí poslal do vedení v 10. minutě Milan Petržela, o šest minut později vyrovnal Lubomír Tupta.

Celek z Uherského Hradišti, který si v sobotním utkání připomínal výročí 20 let od výstavby nového stadionu, ztratil body před vlastním publikem po předchozích třech výhrách.

„Dali jsme sice rychlý gól, který nám soupeř daroval, ale po něm jsme přestali hrát, a to je hlavní příčina toho, proč jsme dnes nevyhráli. Místo abychom přidali na intenzitě a pohybu v útočné fázi, tak jsme nechali soupeře rozběhat. My jsme byli s míčem pasivní, to se zlepšilo po přestávce. Náš výkon byl lepší, víc jsme centrovali, byly tam i šance, ale zakončení chybělo, k čemuž přispěla i dobrá obranná práce Liberce. My jsme tlačili, ale výsledek jsme nezměnili, byť Daníček mohl v nastavení dát gól. Remíza je spravedlivá, pro nás z ní plyne velké poučení,“ uvedl kouč Slovácka Martin Svědík. 

FORTUNA:LIGA, 13. kolo

Sigma Olomouc – FC Zlín 0:0

Rozhodčí: Kvítek – Kříž, Cichra – Hocek (video). ŽK: Janetzký (Zlín). Diváci: 3044.

Olomouc: Digaňa – Chvátal, Pokorný, Beneš, Zmrzlý – Ventúra (65. Pospíšil), Breite – Fortelný (65. Zifčák), Zorvan, Navrátil (65. Sláma) – Juliš. Trenér: Jílek.

Zlín: Dostál – Cedidla, Černín, Didiba, Čelůstka (59. Reiter) – Fantiš (85. Dramé), Tkáč (72. Slončík), Janetzký, González (59. Bužek), Bartošák – Vukadinovič (85. Žák). Trenér: Červenka. 

1. FC Slovácko – Slovan Liberec 1:1 (1:1)

Branky: 10. Petržela – 16.Tupta. Rozhodčí: Berka – Vlček, Vyhnanovský – Volek (video). ŽK: Valenta, Juroška – Žambůrek, Tupta, Frýdek, Horský, Purzitidis. Diváci: 4523.

Slovácko: Fryšták – Reinberk, Hofmann, Kadlec – Mihálik (68. Sinjavskij), Valenta (68. Kim sung-pin), Trávník (90. Daníček), Doski – Petržela (68. Juroška), Havlík – Vecheta. Trenér: Svědík.

Liberec: Bačkovský – Mikula, Chaluš, Purzitidis – Ghali, Červ, Žambůrek (90. Prebsl), Preisler (71. Horský) – Frýdek (71. Višinský) – Rabušic (60. Fukala), Tupta (90. Doumbia). Trenér: Kozel.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x