Červený kříž vyzývá: Dezinfikujte své okolí!

Foto: MěÚ Vsetín
VSETÍN - Členky vsetínské pobočky Českého červeného kříže v průběhu října začaly s dezinfekcí veřejných prostor města Vsetína. A k podobnému počínání vyzývají i další Vsetíňany, informoval server Zlin.cz Jiří Žůrek ze vsetínské radnice.

Dezinfekce se dočkaly lavičky na veřejných prostranstvích, zábradlí u vstupu do polikliniky a další hojně navštěvovaná a využívaná místa. Provedly ji dobrovolnice z Českého červeného kříže, které se tak snaží zabránit šíření koronaviru způsobujícího nemoc COVID-19.

„Vyzýváme také širokou veřejnost k tomu, aby se do dezinfekce zapojila. Když si každý vydezinfikuje ve svém okolí kliku v kanceláři, bankomat, který využívá, domovní zvonky, dveře, nákupní košíky či jiné plochy, jichž se dotýká spousta lidí, můžeme si svoje město udržet ve vyšší čistotě a tím bude i bezpečnější,“ řekla ředitelka Okresního sdružení Českého červeného kříže Vsetín Lenka Vítková s tím, že se svými kolegyněmi z ČČK bude v této činnosti v rámci možností pokračovat.

„Je nás ale málo, členky, které jsou většinou zároveň i zdravotními sestrami, jsou maximálně vytížené v práci ve zdravotnických zařízeních, takže se potýkáme s nedostatkem lidí,“ vysvětlila Vítková. Proto mezi sebou rádi přivítají dobrovolníky, kteří by jim chtěli s dezinfekcí veřejných prostor pomoci. „Můžete se obrátit přímo na mne, na telefonní číslo 737 010 808. Potřebné vybavení, jako jsou rukavice, roušky a samozřejmě dezinfekci vám poskytneme,“ dodala Vítková.

Podpořit ČČK a dezinfekci veřejných ploch se rozhodla i vsetínská radnice. „Moc si této aktivity vážíme, proto jsme se rozhodli darovat ČČK dezinfekci na povrchy a na ruce, během příštího týdne by mělo proběhnout její předání, “ uzavřel starosta Jiří Růžička.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x