Česká pošta zruší ve Zlíně pobočku na Podhoří. Jaké jsou hlavní důvody?

Foto: Česká pošta
ZLÍN – Česká pošta zruší v rámci své transformace k 1. červenci 300 poboček po celé republice. Ve Zlíně, kde v současnosti funguje celkem sedm poboček, si pomyslného Černého Petra vytáhla pošta v ulici L. Váchy na Podhoří. Půjde o jedinou pobočku, která bude ve Zlíně zrušena.

Důvodem ke zrušení pobočky Zlín 3 ve Váchově ulici je její malé vytížení a rovněž fakt, že sídlí v soukromých prostorách.

„Se zástupci České pošty jsem pobočku Zlín 3 řešil opakovaně v průběhu mnoha měsíců, ale vždy jsme se dohodli, že nakonec zůstane zachována. Teď na pokyn pana ministra vnitra však pošta dostala jasný úkol,“ uvedl primátor Zlína Jiří Korec.

V krajském městě zůstane dál fungovat kromě hlavní pošty v baťovském areálu ještě dalších pět poboček včetně depa. „Já tímto děkuji zaměstnancům České pošty ve Zlíně, kteří dlouhodobě postupně optimalizují provoz jejich služeb v našem městě i všem občanům, kteří služeb České pošty využívají, protože díky tomu se u nás ruší jen jedna pobočka,“ pokračoval Korec.

Česká pošta v rámci celého Zlínského kraje zruší čtrnáct poboček. Nejvíc, celkem sedm, jich ubude na Vsetínsku. Na Kroměřížsku lidé přijdou o dvě a na Uherskohradišťsku o čtyři pobočky. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x