Česko – Chorvatsko. Jiří versus Monika

Foto: Rodinný archiv Jiřího Koubského
BERN - Velmi pikantní příchuť bude mít dnešní večerní tahák mistrovství Evropy fotbalistů nejen ve skotské metropoli, ale také ve švýcarském Bernu. Už delší čas tam žije a v nedalekém čtyřicetitisícovém městečku Köniz trénuje místní fotbalisty exzlínský fotbalista Jiří Koubský.

Ten má za životní partnerku pohlednou paní Moniku. Oba žijí ve svém druhém vztahu, z toho prvního mají po dvou dětech, oba také spojuje jejich věk, je jim shodně osmatřicet.

Koubský platil vždycky za výborného fotbalistu, kromě Zlína a dalších českých klubů hrával hlavně ve Švýcarsku, nejlepší roky strávil v FC Sankt Gallen. Zkušenosti teď předává fotbalistům v nižší švýcarské soutěži v městečku Köniz.

A teď to důležité a aktuální. Jeho přítelkyně je Chorvatka každým coulem, to se nedá zapřít. Takže večer to může být v předhůří Bernských Alp pěkně ostré.

„To víte, že ano, i když to máme dobré v tom, že nás do jisté míry uspokojí každý výsledek. Já budu samozřejmě fandit Čechům, Monika svým, ale určitě to zvládneme. Pro klid v rodině by byla ideální remíza,“ směje se Jirka.

Zatímco partnerka je prý, co se fotbalu týče, relativně klidnější, v její rodině je spousta chlapů, kteří jsou fotbalovými gigafanoušky.

„No, já myslím, že si před třemi lety na stříbrném šampionátu v Rusku užili té slávy až až, teď je řada na nás,“ loučí se Jiří.

Mimochodem před téměř čtvrtstoletím coby žáček Zlína jeden z veleúspěšných klučinů, kteří si přes evropskou kvalifikaci proklestili cestu až do světového finále žákovských klubů do Jihoafrické republiky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x