Cestující budou moci v MHD opět nastupovat předními dveřmi

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍN, OTROKOVICE - Nástup a výstup cestujících předními dveřmi bude u trolejbusů a autobusů MHD Dopravní společnosti Zlín – Otrokovice (DSZO) znovu povolen od úterý 5. května. Jízdenky však řidiči zatím prodávat nebudou, serveru Zlin.cz to upřesnil mluvčí DSZO Vojtěch Cekota.

Podle rozhodnutí krizového štábu města Zlína se od úterý 5. května 2020 obnoví nástup a výstup cestujících předními dveřmi vozidel MHD. Z přední části trolejbusů a autobusů zmizí zákazové nápisy a pásky, které cestujícím bránily ve vstupu do tohoto prostoru od poloviny března. Prodej jízdenek u řidičů však ještě zůstává zrušený.

Po celý den a v celé síti městské dopravy budou nyní moci cestující používat pro výstup i nástup všechny dveře vozidel MHD. Zatím nebude obnoven dřívější povinný nástup předními dveřmi, který platil v noční době a v okrajových částech města.

„Je to další krok k normalizaci mimořádné situace, která nastala v souvislosti s vyhlášením četných omezujících opatření proti šíření koronavirové nákazy. Chceme cestující ujistit, že MHD ve Zlíně a Otrokovicích funguje a je připravena na návrat všech, kteří ji byli zvyklí používat,“ řekl ředitel DSZO Josef Kocháň. Pracovníci DSZO stále věnují zvýšenou pozornost každodenní dezinfekci dotykových ploch ve vozidlech. Interiéry vozidel se rovněž pravidelně dezinfikují ozonem.

Trolejbusy a autobusy DSZO nyní jezdí v pracovních dnech podle jízdních řádů, které jsou platné pro letní prázdniny nebo vánoční období. Cestující mohou používat v MHD časové jízdenky nebo si označit ve vozidle jízdenky pro jednotlivou jízdu, které si zakoupili předem v jízdenkových automatech či na předprodejních místech DSZO, nebo si opatřit před nástupem do vozidla SMS jízdenku prostřednictvím mobilního telefonu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x