Cestující ze Zlínského kraje do Brna si v autobusech mohou zarezervovat místo

Foto: IDZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Chystáte se na cestu autobusem IDZK do Brna, nebo se naopak autobusem vracíte z Brna zpět do Zlína, Uherského Hradiště nebo třeba Luhačovic? V tom případě vám nově odpadne starost o to, jestli se ve vybraném spoji posadíte. Od února totiž mají cestující možnost rezervace sedadel na dálkových linkách.

Rezervační systém je dostupný na webových stránkách Integrované dopravy Zlínského kraje.

Cestující si vyhledá konkrétní spoj a trasu a následně si zvolí, jestli si předem zaplatí místenku i s jízdenkou, nebo jestli si zarezervuje pouze místenku s tím, že jízdné uhradí až při nástupu do autobusu,“ uvedl jednatel společnosti KOVED Martin Štětkář s tím, že rezervaci je možné provést také na invalidní vozík nebo kočárek.


E-shop je postavený na rezervačním systému Bileto, díky němuž bude možné v budoucnu spoje IDZK rezervovat nejen na stránkách koordinátora, ale také v jiných aplikacích, kde jsou cestující zvyklí běžně nakupovat jízdenky.

V první fázi je rezervační systém otevřený pro linky 952 Luhačovice – Zlín – Kroměříž –Brno, 955 Zlín – Kroměříž – Brno, 990 Valašské Klobouky – Luhačovice – Uherské Hradiště – Brno a 995 Zlín – Uherské Hradiště – Střílky – Brno,“ upřesnil Štětkář.


V turistické sezóně bude fungovat také pro cyklobusové linky IDZK. „V případě, že o rezervace bude ze strany cestujících zájem, rozšíříme je v budoucnu i na další linky,“ uzavírá Martin Štětkář. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x