Chceme, aby se občané cítili bezpečně, říká starosta Rožnova Jan Kučera. Ve městě instalovali nový varovný systém

Rožnov má nový digitální varovný systém. Foto: Rožnov po Radhoštěm
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Ve městě instalovali nový varovný systém a aktualizovali digitální povodňový plán. Počet městských hlásek se zvýšil z 66 na celkových 111, a to nejen v centru, ale především v odlehlých oblastech města.

Původní varovný systém z roku 2012 byl stále funkční, ale technicky zastaralý. Množství hlásek nepokrývalo celé území ohrožené povodňovým rizikem. Nových 111 městských hlásek je rozmístěno po celém městě a současně je varovný systém napojen na celostátní Jednotný systém varování a vyrozumění obyvatel. 

„Chceme, aby se občané ve městě cítili bezpečně a včasná informovanost obyvatelstva o blížícím se riziku povodní na území města je zásadní. Nyní máme hláskami pokryté i části města, které jsou odlehlé a mnohdy zde rozhlas buď nebyl vůbec slyšet nebo nebylo možné mluvenému slovu rozumět. Přechod na digitální systém je samozřejmě také krok dopředu a jsem rád že jsem připraveni, sic doufám, že varovný systém nebude nutné v blízké době použít,“ uvedl starosta města Jan Kučera.

Současně byl také zaktualizován digitální povodňový plán území města Rožnov pod Radhoštěm, podle kterého jsou při povodňových událostech řízeny jednotlivé povodňové složky.

Zdroj: Petra Graclíková, Rožnov pod Radhoštěm

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x