Chlapec se vážně zranil v lese, záchranu komplikovala zamčená závora

Foto: Policie
ZLÍN - Zásah Zdravotnické záchranné služby Zlínského kraje, Policie ČR i Městské policie Zlín si vyžádala událost, ke které došlo ve středu 13. května 2020 odpoledne v lesním porostu poblíž Lesní čtvrti. Serveru Zlin.cz o ní referoval mluvčí zlínských městských strážníků Pavel Janík.

Během záchranné akce se ukázalo, že chlapec utrpěl při pádu mnohočetná poranění, která si vyžádala a vyžádají rozsáhlejší ošetření v nemocnici.

„Vjezd na lesní cestu byl přehrazen zamčenou závorou, která znemožňovala příjezd sanity do blízkosti zraněného. Snesení chlapce až k hlavní silnici se však vzhledem k předpokládaným zraněním ukázalo jako velmi rizikové, a tak na místo události spěchala další hlídka Městské policie Zlín, která disponovala potřebným vybavením,“ popsal situaci Janík.

Bylo třeba použít sílu a odstranit zámek na závoře. Teprve pak se mohli záchranáři dostat svým vozem až do prostoru Lesního hřiště, kam společně se strážníky a policisty také přenesli zraněného. Hned poté jej transportovali na úrazovou ambulanci krajské nemocnice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x