Chlapec si vařil čaj a převrhl na sebe horkou vodu, skončil s popáleninami druhého stupně

foto: ZZS ZK
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje informuje o páteční nehodě, která šestiletému chlapci z Uherskohradišťska uštědřila popáleniny druhého stupně. Chlapec si chtěl uvařit čaj, místo toho jej musel vrtulník transportovat do brněnské fakultní nemocnice.

Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje se na svém webu vyjádřila k páteční nehodě, kdy se chlapec z Uherskohradišťska polil horkou vodou a způsobil si vážné popáleniny.

„V pátek krátce po půl čtvrté odpoledne se na operačním středisku rozezněl telefon s voláním o pomoc k šestiletému chlapci, který si vařil čaj a horkou vodu na sebe převrhl. Operátorka na místo ihned vyslala dvě posádky z výjezdové základny v Uherském Hradišti, z toho jednu s lékařem, a o součinnost požádala také leteckou záchrannou službu z Brna,“ uvádí zdravotníci.

Když zdravotnický tým chlapce vyšetřil, bylo jasné, že utrpěl popáleniny druhého stupně. Horkou vodou si polil hrudník po celé šířce břicha.

Záchranáři tak šestiletému pacientovi rány ošetřili, podali mu medikamenty a celkově zajistili v rámci neodkladné přednemocniční péče. Potom už chlapce připravili na cestu vrtulníkem.

„Kolegové z letecké záchranky pak malého pacienta převezli do popáleninového centra brněnské fakultní nemocnice,“ uzavřela Zdravotnická záchranná služba Zlínského kraje na svém webu.

--> --> --> --> -->