Chtěl prodat nápravu na traktor, místo toho přišel o veškeré úspory

Ilustrační foto
ZLÍNSKO – Policisté řeší další případ podvodu prostřednictvím internetu. Obětí se tentokrát stal mladík ze Zlínska, který chtěl na inzertním portále prodat nápravu na traktor.

Ve středu večer jsme přijali oznámení od dvaadvacetiletého muže z obce na Zlínsku, který při pokusu o prodej přední nápravy na traktor za 2500 korun na inzertním portále Bazoš přišel o více než čtvrt milionu korun,“ uvedla k případu policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Muž vystavil součástku k prodeji na portále v úterý večer. Následující den odpoledne se mu prostřednictvím komunikační aplikace whatsapp ozvala neznámá žena s tím, že má zájem o koupi a zaslala mu odkaz s pokyny pro doručování zásilek prostřednictvím přepravní služby DPD.

Muž se přes zaslaný odkaz přihlásil do svého internetového bankovnictví, zaslal také potvrzovací kódy. Asi dvě hodiny nato zjistil, že mu z účtu někdo odčerpal veškeré finance, celkem 261 000 korun v celkem jedenácti platbách,“ pokračovala Kozumplíková.

Podvodníkovi hrozí v případě vypátrání až pět let za mřížemi.

Na stránky svého internetového bankovnictví se nikdy nepřihlašujte přes odkazy v emailu či v sms zprávách, vždy se přihlašujte přes stránky své banky. Pokud už vlastní nepozorností o peníze přijdete, neotálejte s oznámením na policii, učiňte ho nejlépe ihned po zjištění chybějících prostředků na bankovním účtu,“ nabádá veřejnost Kozumplíková.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x