Chystá se celková revitalizace sadu Svobody. Vyplněním dotazníku se do příprav můžete zapojit i vy

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Zlínská radnice ve spolupráci s Kanceláří architekta města chystá celkovou revitalizaci sadu Svobody. Jejím cílem je udělat z tohoto prostranství příjemné místo pro setkávání, odpočinek a relaxaci. Své nápady a připomínky, jak toho dosáhnout, mohou posílat i samotní obyvatelé Zlína, a to prostřednictvím dotazníku.

Zlínský sad Svobody je jedním z nevýznamnějších veřejných prostranství centra Zlína. Je neodmyslitelně spjat s budovou zámku, kterou obklopuje, a s budovou bývalého soudu. Obě stavby patří k nejstarším budovám ve městě. Park se nachází na rozhraní historického centra a modernistického baťovského města.

Díky své poloze mezi náměstím Míru, náměstím práce, továrním areálem a nádražím prochází po stezkách zámeckého parku každodenně množství obyvatel a návštěvníků Zlína, kteří ale v současné době nemají mnoho důvodů k tomu, aby v parku setrvali. V obklopení kapacitními komunikacemi a celkovým charakterem je od okolí izolován a obývají ho spíše lidé na okraji společnosti.

Mám velkou radost, že v rámci rozvoje města Zlína můžeme připravovat s odborem zeleně a Kanceláří architekta města tento nový projekt. Věřím, že sad Svobody bude mít znovu významné místo v srdci města a bude sloužit jako místo setkávání, odpočinku a relaxace pro všechny obyvatele a návštěvníky města. Vítáme všechny kreativní a inovativní nápady na vytvoření tohoto krásného a užitečného veřejného prostoru,“ sdělil náměstek primátora města Zlína Michal Čížek.

V rámci přípravy zadání krajinářské a architektonické soutěže nyní probíhá participační proces, jehož součástí je sběr a vyhodnocení podnětů obyvatel města. „Pro občany Zlína jsme připravili dotazník, do kterého mohou k revitalizaci sadu Svobody vepsat připomínky. Chceme Zlíňany touto formou vyzvat ke spolupráci na přípravě významného zásahu do veřejného prostoru města,“ uvedl architekt Karel Humpola z Kanceláře architekta města Zlína.

Dotazník je přístupný přes QR kód a na webové adrese https://buff.ly/3LU5J9l.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x