Chystá se rekonstrukce sportovišť v areálu Sokolovny

Foto: MěÚ Zlin
ZLÍN - Sportovní zařízení v areálu Sokolovny v ulici Pod Nivami jsou využívána především házenkáři a hráči malé kopané. Vzhledem k opotřebení zdejších hřišť plánuje zlínská radnice postupnou revitalizaci tohoto areálu, sdělil serveru Zlin.cz mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.

Některé práce už podle slov Melzera začaly. V současné době tak probíhá rekonstrukce sociálních zařízení. V brzké době také započne instalace zateplení, což naváže na již dříve uskutečněnou výměnu oken a dveří.

„V současné době máme vypracovanou studii na revitalizovanou podobu areálu a připravujeme zpracování projektových dokumentací,“ uvedl Miroslav Adámek, náměstek primátora pro kulturu a sport. V rámci rekonstrukce dojde na dvou stávajících hřištích k výměně umělého povrchu. Ten současný již nesplňuje bezpečnostní ani kvalitativní kritéria. Současný nevyhovující tenisový kurt, který měl i velmi malou obsazenost, nahradí hřiště s umělým trávníkem.

„Součástí nového hřiště bude i doplnění vybavení v podobě zázemí pro diváky na tribuně či úprava osvětlení,“ doplnil Igor Zipper, vedoucí oddělení prevence kriminality a sportovišť. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x