Chystá se velká oprava mostu ve Zlobicích. Rekonstrukce se dočká i silnice ve Vsetíně nebo u Roštína

Původní most ve Zlobicích. Foto: ŘSZK
ZLÍNSKÝ KRAJ - Tři rekonstrukce na krajských silnicích za celkem 39 milionů korun schválila Rada Zlínského kraje. Jde o stabilizaci silnice mezi Roštínem a Cetechovicemi a opravu mostu ve Zlobicích na Kroměřížsku a rekonstrukci Nádražní ulice ve Vsetíně.

Mezi obcemi Roštín a Cetechovice bude provedena stabilizace silnice II/432, a to pomocí opěrné pilotové zdi v délce 35 metrů, která bude přímo navazovat na stávající pilotovou zeď. V polovině vozovky u opěrné zdi bude provedena nová konstrukce vozovky. Předpokládané náklady jsou vyčísleny 6,7 milionu korun.

Opraven bude i silniční most ve Zlobicích včetně stavební úpravy navazujících částí silnice II/428 v celkové délce 63 metrů. Zhotoveny budou železobetonové monolitické mostní římsy s ocelovým zábradlím se svislou výplní. Po obou stranách mostu povede chodník. Součástí oprav bude i nová izolace mostu. „Most ve Zlobicích je nyní už ve velmi špatném technickém stavu, stupeň hodnocení č. 6, most měl sníženou únosnost a zatékalo do něj. Přesto není nutná jeho úplná demolice, ale k nápravě postačí tato rozsáhlá oprava a využití původní spodní stavby. Tuto stavební akci jsme připravovali už delší dobu,“ řekl ředitel ŘSZK Bronislav Malý. Rekonstrukce by se měla vyšplhat na zhruba 11,3 milionu korun.

Opravy se dočká i půlkilometrový úsek Nádražní ulice ve Vsetíně včetně její částečné přeložky do nové polohy a výstavby okružní křižovatky. Začátek rekonstrukce Nádražní ulici se nachází v křižovatce s ulicí Svárov, úsek končí v ulici Nemocniční před napojením na ulici Smetanovu, před stávajícím přechodem. Předpokládané náklady? 21,2 milionu korun.

Zdroj: Zlínský kraj a ŘSD

--> --> --> --> -->