Chystáte se na hokejové derby? Pozor na uzavírky a omezené možnosti parkování

Foto: Město Zlín
ZLÍN – Hokejové fanoušky, kteří se ve středu 5. a ve čtvrtek 6. dubna chystají na Zimní stadion Luďka Čajky, čekají výrazná dopravní omezení. Důvodem je probíhající rekonstrukce křižovatky Mostní – Březnická, která ovlivní jak samotný příjezd ke stadionu, tak parkování v okolí.

Na hlavní příjezdové ulici Březnická platí od pondělí 3. dubna jednosměrný provoz. To znamená, že doprava je možná jen ve směru z centra k okružní křižovatce K Majáku. V opačném směru se jezdí po objízdné trase kolem Lesního hřbitova na Kudlov a dále do centra Zlína. Fanoušci se tak autem ve směru od Březnice přímo ke stadionu vůbec nedostanou.

Pokud fanoušci přijedou na utkání autem, doporučují Magistrát města Zlína, Městská policie Zlín a hokejový klub PSG Berani Zlín využít parkoviště ve městě a přijít na stadion pěšky a v dostatečném předstihu. Řidiče přijíždějící do Zlína budou o volných místech informovat světelné tabule,“ uvedl tiskový mluvčí Zlína Tomáš Melzer.

Po oba hrací dny bude okolí stadionu pod zvýšeným dohledem městské policie. „Upozorňujeme, že nebudeme tolerovat porušování dopravního značení v žádné z lokalit poblíž stadionu, odkud se na nás ve věci parkování fanoušků velmi často a oprávněně obrací tamní obyvatelé,“ zdůraznil ředitel Městské policie Zlín Milan Kladníček.

Očekává se, že nejbližší parkovací plochy, placené městské parkoviště u Velkého kina a rovněž bezplatná veřejná plocha pod sportovní halou budou už několik hodin před začátkem utkání zaplněna.

Hokejovým fanouškům však krajský úřad po oba dny umožní parkování zdarma v parkovacím domě, který se nachází v areálu Svitu v budově č. 11 vedle Baťova mrakodrapu. K dispozici bude celá třípatrová budova včetně parkovací střechy, a to od 16 hodin.

Vzhledem k aktuální dopravní situaci jsou naše garáže jedním z dostupných parkovišť v okolí, které mohou fanoušci využít. K dispozici je tady na 270 parkovacích míst,“ upřesnila ředitelka Krajského úřadu Zlínského kraje Jitka Hlavačková.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x