Cizinec hledal nové kamarády. Na uvítanou použil pěsti

Ilustrační foto
ZLÍN – I když je pěkné, že se pětatřicetiletý cizinec snažil najít nové kamarády, s alkoholem v krvi to zas tak pěkná podívaná nebyla. Do pozdravu na uvítanou totiž zapojil i pěsti.

Říká se: „Jiný kraj, jiný mrav,“ to ale v případě pětatřicetiletého cizince, který vyvolal ničím a nikým nevyprovokovanou potyčku, rozhodně neplatí.

V úterý 26. července sedí u stolu v jedné z restaurací v centru Zlína několik přátel. Ti si užívají teplý letní večer a příjemnou konverzaci. Kolem desáté hodiny večerní k nim ale přistupuje neznámý muž, který je očividně „pod parou“. Jen stěží hledá slova v češtině a zrovna jej napadlo, že by si mohl najít nové kamarády.

U stolu ale o jeho poněkud vtíravou společnost nikdo nestojí. To je ale mimo realitu dotyčného, který nedokáže pochopit pobídku, ať si sedne k některému z vedlejších volních stolů. Opilec se navíc snaží komunikovat se čtyřicetiletým mužem, kterého obtěžuje protivnými dotyky. Brzy nato se mu navíc pokusí uštědřit dvě tvrdé rány pěstí do obličeje.

Na první pokus se jakž takž trefí. Druhá rána ale už díky aktivní obraně svůj cíl nezasáhne. Napadený se úspěšně brání, na pomoc mu spěchají také ostatní přísedící. Jeden z nich pohotově vytáčí tísňovou linku Městské policie Zlín – 156.

O pět minut později už na místo dorazila hlídka Operativního zásahu Městské policie Zlín a následně také policisté republikové policie. Orientační vyšetření u útočníka prokázalo téměř 3 promile alkoholu v dechu.

Protože napadený inkasoval úder do hlavy, byla na místo přivolána také zdravotnická záchranné služba, která jej převezla do nemocnice k dalšímu vyšetření.

Incident je prozatím kvalifikován jako přestupek proti občanskému soužití. Pokud tedy útok nebude mít pro napadeného žádný následek na zdraví, bude mít dohru v přestupkovém řízení před správním orgánem.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x